АПИ: Обилни валежи от сняг усложняват обстановката в Североизточна България

Обилни валежи от сняг усложняват обстановката в Североизточна България, каза шефът на пътната агенция Лазар Лазаров пред Тв7.

Започнало е да вали обилно сняг в района на Омуртаг и Антоново, заради което са наложени ограничения за тежкотоварни автомобили над 10 тона през Котленския проход.

Обстановката в Смолян и Кърджали постепенно започва да се нормализира.

В Шумен също се усилва снеговалежът, но температурите са положителни и не се очаква да се натрупа снежна покривка, която да създаде проблеми.

”Третокласната пътна мрежа на двете области Кърджали и Смолян остана затворена и тази нощ за всички превозни средства. Това се прави от Пътна безопасност, защото нямаме връзка заради изключеното електрозахранване, липсва връзка, както с нашите екипи, които разчистват пътищата, така и хора, ако изпаднат в бедствена ситуация не могат да подадат сигнал”, посочи инж. Лазаров.

По думите му пътищата са били проверени, преди да бъдат затворени през нощта, за бедстващи автомобили. Те са били затворени до тази сутрин. „Надявам се през днешния ден третокласната пътна мрежа да бъде отворена и в двете области. Има много паднали дървета, свлечена скална маса на част от тях, така че наистина е тежка задача на поддържащите фирми в тези региони”, допълни още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини