Военен хеликоптер спаси диабетичка в бедстващо село в Родопите

Военен хеликоптер от летището в Крумово спаси диабетичка от ардинското село Брезен. Възрастната жена е с ампутиран крак и онкологично заболяване. Летателната машина била пратена в бедстващата Кърджалийска област. Освен животоспасяващото лекарство, вертолетът докарал и лекар, за да я прегледа. После машината отлетяла за с. Голобрад. Там хеликоптерът щял да се опита да кацне, за да помогне на родилка.

Очакваше се от Крумово да отлети и втори вертолет за Кърджали.

Над 320 снегорини работят в момента по републиканската пътна мрежа. 50 машини, от които 6 роторни снегорина, продължават да разчистват пътищата в област Кърджали. Основната пътна мрежа в областта е отворена за движение. 80% от пътната инфраструктура в областта е проходима. Сериозен проблем при разчистването й създават постоянно падащите дървета от тежкия сняг, пише ardanews.info/.

Между Хасково - Кърджали - Маказа камионите трябваше да се движат без ремаркета и полуремаркета. Продължаваше разчистването на пътя Ардино - Кърджали. По него се преминава с високопроходима техника и се пропускат линейки и други специализирани автомобили. Остават да бъдат разчистени около 2 км преди Ардино.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки въведените ограничения и указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Бедствено положение в община Ивайловград е обявено вечерта в понеделник, информираха от областна администраци в Хасково. 10 села там са с прекъснати ток и комуникации. Към района се отправи тежка верижна машина, която да доставя храна и вода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини