Почернени близки искат затвор за прокурорски син

Бисер Андреев, синът на прокурора от Върховната касационна прокуратура Венцислав Андреев , да лежи в затвора заради катастрофа с двама убити. Това поискаха близките на загиналите при инцидента Паола Тодорова (39 г.) и Николай Спасов (34 г.) в Софийския апелативен съд (САС).

Двамата издъхнаха на 5 август 2011 г., след сблъсък между беемвето на Бисер и ауди на столичния бул. „България“. При удара колите пометоха Паола и приятеля й на тротоара.

През април м.г. Софийският градски съд осъди Бисер на 3 г. условно. Вчера адвокатите му пледираха, че е невинен. Според тях младежът карал със 70 км/ч при позволена 80 км/ч. Освен това имало и сблъсък с друга кола. Адвокатите на почернените родители обаче обявиха, че ограничението в участъка е 50 км/ч.
„За да се превъзпитат останалите членове на обществото, присъдата трябва да е ефективна“, заявиха адвокатите. Прокуратурата настоя условното наказание да бъде потвърдено.

САС ще се произнесе до месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Людмил Трифонов

    Ако на изборите превес вземат Слави, Петков, Манолова и Иванов, жалко за България. Ще надделее корупцията, шизофренията, користната подлизурщина и робския манталитет. И сега България е в подобно положение, но не така открито и категорично, не така изразено - като заден двор на евреите на Сорос. Ако това се случи, в рамките на следващия мандат на правителството България ще бъде унизена, заличена като суверенна държава и ще стане невидима и за резил пред Европа и света . Това е закономерен резултат от нагласите на нацията за подчиненост и страх от падишаха, липса на устрем към самостоятелност и независимост като европейска държава на бели хора. И остава валиден природния Закон - на тази планета който не може да се защити загива и служи за храна на силните.

Още от Крими и право