Премиерът Борисов проведе двустранни срещи с председателя на Републиканската партия във Франция и председателя на Народната партия в Испания

Безплатни ваксини за пенсионерите над 65 г. Стратегията е за период от 4 години и е на стойност близо 10 млн. лв.

Чуждите инвестиции се понижиха с 63% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Доналд Туск: Спрете да се обвинявате взаимно за имиграцията

ДДС при отдаване на имот под наем

Гл. комисар Христо Терзийски: Рано е да коментирам дали бих приел поста на главен секретар на МВР

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 20 септември 2018

Корнелия Нинова, лидер на БСП: Изготвихме анализ на монополите в България

Яков Джераси оглави Световната ционистка организация в България Виктор Меламед поема пост в Американския Еврейски Комитет

Започна срещата на върха на Европейската народна партия

Нови правила за държавни имоти Уреждат публично-частните партньорства

Продажбите на нови коли рязко нараснаха Увеличението в Румъния е 5 път по-голямо отколкото у нас

Полша предлага на Тръмп „Форт Тръмп“ Варшава готова да инвестира $2 млрд. в US база

София с розариум като Виена Фандъкова води експерти в два завода за боклук

Холандци финансирали агент Атила Нови данни за румънския „журналист“

Радан Кънев: Лично обиден съм от думите на Бойко Борисов за протестите

Днешните дебати в Народното събрание по предложението за смяна на министъра на вътрешните работи бяха коментирани от Радан Кънев в студиото на БНТ. Той изложи личното си отношение по изказаните мнения и посочи каква, според него, е основната заплаха за националната сигурност.

„Поводът, използван от ДПС да размахва етническата карта и да сипе етнически заплахи, бе странен – промените в МВР, предложени от премиера. Иначе работа на опозицията е да атакува кабинета и това е просто парламентарен живот”, смята лидерът на ДСБ.

Според него, заплаха за националната сигурност са двете лица на ДПС- едното на либералната партия, защитаваща интересите на малцинствата у нас и другата – на мафиотска структура. „Видях и български мюсюлмани, които излязоха на протест миналата година спонтанно, въпреки че ДПС бе в коалицията, подкрепяща властта”, каза лидерът на ДСБ.

Той посочи, че на изборите за кмет в Сърница показаха, че монополът на ДПС е на път да приключи, тъй като три партии се борят за балотаж в изборите и не е ясно дали човекът на Местан ще спечели. „Това е причината да се извади етническата карта”, предположи Кънев.

Ние нямаме отношение към хора, а към политики, действия и реформи. Затова съм лично обиден на Бойко Борисов, защото на 14 юли бяхме излезли не да защитим него и ГЕРБ, а демокрацията, коментира Кънев днешните думи на премиера за протестите и участието на неговата партия в тях.

„Имаме още много работа, която трябва да свършим, реформата в съдебната система, промените в банковата система, закона за енергетиката, трябва да работим усилено”, подчерта Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ посочи, че специално в реформите в съдебната система се следва принципа „първо сменяме правилата, после-хората”. „Това ще спазваме категорично, първо ще сменим правилата, после цялата измет да си ходи”, уточни Кънев.

По темата за КТБ той посочи, че не е учуден от отказа на съда в Белград да разпореди екстрадирането на Цветан Василев в България. „Сърбия, както и България е държава, в която доверието в правосъдието е много слабо и затова не очаквах бързо решение по казуса „Цветан Василев”. И там имат проблеми със съдебната система, това се знае от всички”, смята лидерът на ДСБ./

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.