Печено морско свинче? Не, мерси Най-странните ястия по целия свят

Иконите на Дончо Дончев Картините могат да бъдат разгледани в галерия “Валер” до 11 май

Индия ще конфускува имоти на избягали от страната престъпници

„Лъвове” печелят конкурс за красота Награди за Peugeot 308 и Peugeot 3008

Меркел призова момичетата да учат инженерни науки

Марта Вачкова опипа Наум Шопов Между снимките на „Откраднат живот”

748 кандидати се явиха на изпит за 31 прокурорски места

Държавният департамент за България: Корупцията във всички клонове на властта остава проблем

Турски съд прати в затвора учителка с 6-месено бебе

Министър Нанков: През 2024 г. ще пътуваме по „Хемус“ от София до Варна

Ердоган: Бизнесът трябва да приветства извънредното положение, то забранява стачките

ВМРО: Предложението за депутатските заплати е популистко

“Левски” би “Верея” с резервите, лоша вест за Делио Роси

Таекуон-До клуб “Фолкън” с модерна зала в парк „Македония“

Разчистиха още незаконни обекти на плаж Слънчев бряг-север

Линейка блокирана цяла нощ на връх Печинско, след като екипът оказал помощ

Цяла нощ, над 16 часа линейка с медицински екип е стояла на връх Печинско след като оказали помощ на болни, докато високопроходима техника не ги изкара от преспите. Това стана ясно на брифинг в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”-Смолян, на който присъстваха зам.-здравните министри д-р Адам Персенски и д-р Ваньо Шарков, предаде репортер на Радио „Фокус” – Смолян.

Директорът на Центъра на спешна медицинска помощ-Смолян д-р Венелин Денев заяви, че повече от 160 спешни повиквания са изпълнени от спешните центрове в Смолянска област от обявяването на бедствието, а общо в деветте филиала са обслужени 297 пациенти до сега. Работи се при неспецифични условия, които изискват от екипите неимоверни усилия и стоицизъм.

Д-р Денев даде няколко примера. Във филиалите на спешната медицинска помощ в Неделино и Баните вече шест денонощия работят при липса на ел.-захранване и непочистена пътна мрежа към малките населени места. Екипът на ФСМП – Златоград на 6 март в 20.07 часа получава повикване на село Върли дол за болен със задух. След връх Печинско, посока Върли дол пътят е прекъснат от паднали дървета и снегонавяване. Изпратената техника аварира. В 02.30 часа с шейна на ПБЗН медицински фелдшер Въргова се насочва към селото. Болният е успешно прехвърлен на линейката и транспортиран в МБАЛ-Златоград в 10.56 часа на другия ден – 7 март.

На 7 март екипът на ФСМП-Баните в 10.30 часа транспортира болен за МБАЛ-Смолян, като пътуването им трае до Смолян до 14.00 часа поради паднали дървета и снежни навявания. На 7 март екипът на ФСМП-Златоград през цялата нощ е бил на връх Печинско поради наличие на бедстващо семейство на 5 км посока кулата Бучвица. На сутринта пътят е разчистен от верижна техника и пациентката, която има заболяване захарен диабет с хипогликемия, е транспортирана до МБАЛ-Мадан. Екипът се прибира във ФСМП-Златоград в 14.30 часа на другия ден. Имало е многократни повиквания за село Оградна, Неделинско, на 11 март в 10.40 часа за болни без инсулин и онкоболен с оплаквания.

Медицински фелдшер Делянова от ФСМП-Неделино с високопроходима техника на ПБЗН-Златоград обслужва болните и екипът се прибира в Неделино в 17.00 часа. Д-р Денев благодари на екипите, които продължават да работят при тежки условия и полагат неимоверни усилия, за да отидат до населеното място където имат нужда от спешна помощ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.