На 19 юли 2018 да почерпят

Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Линейка блокирана цяла нощ на връх Печинско, след като екипът оказал помощ

Цяла нощ, над 16 часа линейка с медицински екип е стояла на връх Печинско след като оказали помощ на болни, докато високопроходима техника не ги изкара от преспите. Това стана ясно на брифинг в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”-Смолян, на който присъстваха зам.-здравните министри д-р Адам Персенски и д-р Ваньо Шарков, предаде репортер на Радио „Фокус” – Смолян.

Директорът на Центъра на спешна медицинска помощ-Смолян д-р Венелин Денев заяви, че повече от 160 спешни повиквания са изпълнени от спешните центрове в Смолянска област от обявяването на бедствието, а общо в деветте филиала са обслужени 297 пациенти до сега. Работи се при неспецифични условия, които изискват от екипите неимоверни усилия и стоицизъм.

Д-р Денев даде няколко примера. Във филиалите на спешната медицинска помощ в Неделино и Баните вече шест денонощия работят при липса на ел.-захранване и непочистена пътна мрежа към малките населени места. Екипът на ФСМП – Златоград на 6 март в 20.07 часа получава повикване на село Върли дол за болен със задух. След връх Печинско, посока Върли дол пътят е прекъснат от паднали дървета и снегонавяване. Изпратената техника аварира. В 02.30 часа с шейна на ПБЗН медицински фелдшер Въргова се насочва към селото. Болният е успешно прехвърлен на линейката и транспортиран в МБАЛ-Златоград в 10.56 часа на другия ден – 7 март.

На 7 март екипът на ФСМП-Баните в 10.30 часа транспортира болен за МБАЛ-Смолян, като пътуването им трае до Смолян до 14.00 часа поради паднали дървета и снежни навявания. На 7 март екипът на ФСМП-Златоград през цялата нощ е бил на връх Печинско поради наличие на бедстващо семейство на 5 км посока кулата Бучвица. На сутринта пътят е разчистен от верижна техника и пациентката, която има заболяване захарен диабет с хипогликемия, е транспортирана до МБАЛ-Мадан. Екипът се прибира във ФСМП-Златоград в 14.30 часа на другия ден. Имало е многократни повиквания за село Оградна, Неделинско, на 11 март в 10.40 часа за болни без инсулин и онкоболен с оплаквания.

Медицински фелдшер Делянова от ФСМП-Неделино с високопроходима техника на ПБЗН-Златоград обслужва болните и екипът се прибира в Неделино в 17.00 часа. Д-р Денев благодари на екипите, които продължават да работят при тежки условия и полагат неимоверни усилия, за да отидат до населеното място където имат нужда от спешна помощ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.