Без дизел в новото Volvo S60 Всички нови модели на марката от 2019 г. ще бъдат електрифицирани

Иновационни слушалки заглушават хъркането на партньора

Белгийските власти ще разгледат жалба срещу инстаграм, свързана с новите правила за личните данни

Слави Несторов: С Боян Петров имахме уговорка да се срещнем на Еверест и това да е първата българска среща на върха

Александър Вучич: Ще бъдем готови на компромис с Косово

Предотвратиха контрабанда на близо 200 килограма наркотици на ГКПП “Капитан Андреево”

Сапьори обезвредиха бомбата в Дрезден от Втората световна война

Търговските преговори между Китай и САЩ ще бъдат възобновени на 2 юни в Пекин

Какво е наказанието за лошите баби?

Екатерина Захариева: Визитата на Борисов в Москва е координирана отдавна, не е по спешност

Еврогрупата не взе решение по последния транш от помощта за Гърция

Историкът Спас Ташев: Името „Илинденска Македония” не решава проблемите в региона

Откриха втората черна кутия на катастрофиралия в Куба пътнически самолет

Пътен полицай взима пари от столичен шофьор, инструктира как да му даде рушвета

Поп-фолк певицата Емилия в болница след катастрофа 19-годишно момче, което е шофирало, е с опасност за живота

Борисов: Ще внесем законодателни промени, за да спре разграбването на КТБ

За да се избегне разграбването на КТБ се обединихме, за да се внесат законодателни промени. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг след края на консултации между парламентарно представените партии в Министерстов на финансите, съобщи “Фокус”.

“Искам да благодаря на всички политически партии в парламента”, каза Борисов. Благодаря вчера на председателя на БСП г-н Миков, че има тълкуване на закона, че синдик би могъл да бъде назначен. Веднага днес го направихме и ФГВБ го предложи, обаче от СГС днес установиха,че не може да бъде назначен такъв. При това положение всички се обединихме, че трябва да се внесе текст, не знам какво ще е – юристите ще кажат и някъде сряда, той ще бъде гласуван,за да спрем това разграбване на заводи и имущество от КТБ.

Много съм благодарен на всички партии, защото не политиканстват в случая и не е както обикновено да си разменяме кой е виновен и кой не. Това е начинът да си върнем парите от КТБ. Още веднъж благодаря на всички партии за това,че проявиха такова държавническо отношение да може се спасим имущество на всички хора.

Нямаме възможност ние да назначим Иван Иванов или Петър Петров, квесторите са назначени от БНБ, заяви премиерът.

„Тъй като сами виждате – самите юристи трудно намират няколко закона се бият помежду си, дават възможност да направят така квесторите да са чисти пред закона”, подчерта той.

Мая Манолова от „БСП лява България” обяви, че ще подкрепят промени в Закона за банковата несъстоятелност, която да гарантират, че КТБ няма да бъде източена. Манолова подчерта, че основен кредитор е българската държава и ще настояват да бъде потърсена отговорност от действащите лица, позволили ограбването на банката и затова заедно с юристите и МФ работят конкретни текстове. По думите й са необходими промени, за да има възможности за контрол върху цялото производство по несъстоятелност, включително и по въвеждането на фигура по временен синдик. „Трябва да има достатъчно прозрачност. Кредиторите на КТБ, а най-големия българските граждани, имат право на пълна информация какво ще се случи оттук и занапред”, подчерта Манолова.

„Факт е, че всички политически сили се обединихме около необходимостта от това. По най-бързият начин ще направим очакваните от хората промени”, увери тя.

Петър Славов от Реформаторския блок също обяви, че ще участват активно в изработването на законовите промени.

„От ПФ осъзнаваме отговорността, която имаме към избирателите си. Двамата синдика да установят какво се е случило и с контрола да могат да разберат какво се е случило”, заяви от своя страна депутата от Патриотичния фронт Емил Димитров.

Николай Александров от „Атака” подчерта, че от партията са против

да се уврежда интереса на обществото. „Според нас това се правеше от квесторите и това трябва да бъде спряно”, посочи той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.