Пет автомобила и автобус се удариха по пътя Бургас-Созопол, двама души са пострадали

Папа Франциск смени дългогодишния главен редактор на вестника на Светия престол

Електронната идентификация за българските лични документи се отлага за 2020 г., решиха депутатите

Президентът Радев наложи вето на промени в НПК

Ценко Чоков: Охранители на зам.-главния прокурор Иван Гешев ме снимаха в заведението

Тръмп: Не строим бетонна стена по границата с Мексико, а художествено оформена конструкция

Бивш затворник отива на съд за отвличане

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обявени за издирване в сайта на Интерпол

Почина американската актриса Пени Маршъл

Жената на Ценко Чоков: Съпругът ми е влязъл в заведението, за да си купи храна за вкъщи

Медицинският факултет не бива да бъде разрушаван с лека ръка, заяви Даниел Вълчев

САЩ продават на Турция зенитноракетни комплекси „Пейтриът“ за 3,5 млрд. долара

Дипломатическите комуникации на ЕС са били прихванати от хакери

Анатомия на една икономическа криза В САЩ почти всички значими рецесии в последно време са предхождани от обърнати лихвени криви

Кой и защо ще остане последен, когато някой ден ЕС се разпадне?

Бивш шеф на Пътна полиция: Нужен е нов Закон за движение по пътищата

Нужен е нов Закон за движение по пътищата, коментира пред Нова телевизия Алекси Стратиев, бившият началник на „Пътна полиция”.

„Причината за загиналите по пътищата е най-вече високата скорост. И вчерашното произшествие край София е резултат на високата скорост. Винаги когато скоростта е висока, има и пострадали и загинали”, каза още той.

„В пъти е по-спокойно да се пътува с разрешена скорост, много по-добре е да се спазват правилата, като длъжностно лице ми се е налагало да се движа по пътищата със специален режим на движение и скорост, която не се съобразява с изискванията, ужасно натоварващо е и е просто е безсмислено”, каза още Алекси Стратиев.

„Да караш с превишена скорост е липса на разум”, убеден е той.„Не мога да разбера кое трябва да те привлече, за да караш с превишена скорост, с неразумна скорост”, коментира той. Рекорден е броят на загиналите по пътищата от началото на годината. „Миналата година вървеше с около 10 % увеличение на загиналите по пътищата в сравнение с 2013 година, а сега вървим с 6 % увеличение в сравнение с 2014 година”, заяви Алекси Стратиев.

Той лично споделя идеята на хората причинили тежки пътни инциденти да им се пускат видеа, показващи последствията от техните действия. „Преди 3-4 години на младите водачи, които получаваха свидетелствата си за първи път, им се излъчваха подобни филми и това доста им повлия. Според мен такива филми трябва да се излъчват и на хората, които са с изчерпани контролни точки и трябва да ги възстановяват”, каза той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.