Министър Москов горд: Няма неизвозен спешен пациент от бедстващите райони!

В бедстващите райони на България няма нито един пациент в спешно състояние, който да не е бил извозен до момента, съобщи в Пловдив министърът на здравеопазването Петър Москов. "Навсякъде в тези райони са взети всички необходими мерки за оказване на спешна медицинска помощ. Двама от тримата зам.-министри прекараха цяла седмица на терен в бедстващите селища", заяви с гордост здравният министър.

Петър Москов увери, че ще бъде направен списък на лекари и екипи на Спешна помощ и геройствата, извършени през последните дни от тези хора, които са газели през преспите и непроходимия сняг, за да помогнат на болни и бедстващи възрастни хора, деца и родилки. "Обществото обикновено е свикнало да слуша и говори как лекарите не си вършат работата. Но сега ще се види колко много работа са свършили те. Лекарите са вървели през преспи и са рискували живота си в името на пациента", допълни Петър Москов.

Здравният министър декларира, че ще сменя всички директори на държавни болници с лоши показатели, без да се интересува дали са били назначавани от ГЕРБ, БСП, РБ или някой друг.

Москов успокои пловдивчани, че МЗ не планира да закрива Белодробна болница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини