Майката на стрелеца от Лясковец: Тоалетната ме запази жива и здрава

В понеделник започна делото срещу стрелеца Петко Петков, който обяви, че е невинен. В същото време майка му живее в апартамента, в който се разигра престрелката, където все още личат следите от куршуми, съобщава Нова ТВ.

На 14 март. 6:00 часа сутринта Лясковец специализираният отряд за борба с тероризма е пред вратата на Петко Петков. Призовават го да се предаде. Той отказва. Петков заявява, че ще се предаде, но открива огън. Смъртоносно покосен е командоса Емил Шарков. Други трима са ранени.

В 9:00 часа районът вече е отцепен. В 9:30 часа пристига главният секретар Светлозар Лазаров. В 11:30 часа стрелецът е ранен и обезвреден, откаран е в болница.

Една година по-късно майката на Петко Стефанка живее в апартамента. Без ремонт. Така както е останал в деня на престрелката. Тя е убедена, че синът й не е психично болен.

Жената разказва, че когата командосите започнали да чупят стъклата на жилището им тя се скрила в кухнята. Но тъй като там също не било безопасно се преместила в тоалетната. "Тоалетната ме запази жива и здрава", казва жената и отбелязва, че е прекарала близо 4 чаша в помещението. "Тук е само дупки и кръв", разказва жената, показвайки дупките от куршуми по стените.На 77 години няма къде да отида освен на гробищата, отбелязва възрастната жена.

"Не ставаше въпрос въобще за пушките. Те ако са искали пушките аз щях да ги изнеса", допълва майката на Петко. Като доказателство за психичното здраве на сина й жената показва писма от чужбина. "30 човека, германци, са спали у нас. Мога да им дам адресите и да ги разпитат какво представляваме ние като хора", заявява жената.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини