Глобиха ромка, гонила бившия си със секира

Люта ромка, тръгнала да прибира децата от бившия си приятел със секира в ръка, беше глобена от Районния съд в Мездра. Драматичната сцена се разиграла в края на септември миналата година в мездренското село Върбешница. Магистратите осъдиха жената на 1000 лв. глоба в полза на държавата, съобщава „Конкурент”.

Между Спаска Нанкова и Цветомир имало бурна и страстна любов. Родили им се и две деца. Тя е ромка, той българин. Малко преди случката, отношенията помежду им се влошили и Спаска си тръгнала с децата. Цветомир пък заминал за Гърция, за да търси работа.

След време ромката хвърлила отрочетата на бащата на бившия си. Затова мъжът й бил принуден да се върне от гурбета и да се грижи за двете хлапета. На 26 септември Спаска била с компания във Върбешница. Заедно с роднини празнували завръщането на братовчедка от чужбина. Музиката кънтяла из цялото село, а наздравиците в компанията били една след друга. Явно прекалила с алкохола, Спаска решила да се разправя с бившия си. Взела брадва в ръка и тръгнала към дома му. С нея била и част от родата.

За минути се разиграл голям цирк пред къщата на Цветомир, който се шашнал от озверялата му бивша изгора. Ромката развъртяла брадвата и започнала да го заплашва да върне децата й. Изплашен, че ще бъде линчуван, Цветомир хукнал към къщата на кметицата Магдалена Динкова, за да търси помощ от нея. Ромската фамилия обаче била по петите му. Подпийналата Спаска не мирясала дори пред кметицата. Изплашеният Цветомир се криел зад гърба й, докато Спаска размахвала яростно секирата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини