Шефът на мола във Варна: Прекратяваме договора с охранителната фирма

Ще прекратим днес договора с охранителната компания, в която са работилите трите момчета, които са задържани в момента за убийство, обясни директорът на „Гранд мол Варна” Иво Генов пред Нова тв.

„Ще обявим конкурс за избор на нова охранителна фирма”, уточни той. Генов съобщи от хора, работещи на територията на търговския център е научил, че тримата задържани са имали „по-нестандартен подход при решаване на определени ситуации”.

„Всеки може да стане охранител и то много лесно. За жалост, не се подбира. В съзнанието на хората битува схващането, че охранител всеки може да стане, но тази дейност е регламентирана много ясно в Закона за частната охранителна дейност”, коментира в студиото на „Здравей, България” ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП и собственик на охранителна фирма.

„Над 4000 фирми и над 60 000 души работят в тази сфера”, каза още той. Ген. Радев напомни, че охранителите могат да използват палки и белезници. Частната охранители са една огромна армия, коментира и адвокат Николай Хаджигенов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини