Симеонов: Трябва да се въведе задължително гласуване преди местния вот, за да не се опорочи

Трябва да се въведе задължително гласуване преди местните избори иначе и те ще бъдат категорично опозорени. Местните избори от сега ви казвам ще бъдат манипулирани жестоко по същия начин както бяха и парламентарните. Това каза в пред ТВ7 Валери Симеонов, председател на ПГ „Патриотичен фронт”. На въпрос от кого ще бъдат манипулирани местните избори, Симеонов отговори – от ДПС. „Сигурен съм, че и някоя друга партия по места също ще се изкуши да купува, защото битката за местната власт е много по-ожесточена отколкото за парламентарна или президентска”.

Относно въвеждането на референдум и твърдението, че е постигната обща позиция от страна на президента Росен Плевнелиев, Валери Симеонов заяви: „Нямаме такава обща позиция. Не сме стигнали до такава обща позиция”, категоричен бе Симеонов. По думите му президентът няма право да говори и е излъгал като е казал, че е съгласувано становището за провеждането на референдум. „Президентът Росен Плевнелиев излъга вчера”, каза още Симеонов. Той каза още, че никой не може да отговори, защо точно вчера президентът е трябвало да прави това обръщение, след като е имало такива тежки и сериозни поводи, да изрази позицията на българската нация, каквато е кризата в Украйна. „Там има 400 хил. българи, които са в опасност, които са в много тежко положение”.

„Ние имахме изключително тежка зима, която остави без ток половината от Родопите”, посочи Симеонов. Той постави въпроса, къде е бил президентът по темите с убийствата, които са се случили в последно време. По думите му именно за това е нарекъл вчерашната реч на президента Росен Плевнелиев „новогодишна”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини