Желяз Андреев: Настроени сме позитивно, но се готвим и за най-лошите варианти

Какво говорят по секс телефона за алкохолици

Лидерите на Северна и Южна Корея ще се срещнат на военната линия между страните

Вижте къде в София шумът е над допустимите норми

Менда Стоянова: Ще продължим да намаляваме външния дълг спрямо БВП

Властите на САЩ влезли с взлом в дипломатически имот на Русия, Москва ще ги съди

Румен Гечев: Външният дълг не се управлява достатъчно добре

Делян Добрев: Вероятно ще подкрепим Закона за енергетиката, за да няма спекулации в обществото

ДНК експертиза разкри чии са костите на намерения скелет в хотел „Смолян”

Корнелия Нинова: Управляващите обявиха война на всички, а днес ни трябва съзидание

Закриха сайт, използван за милиони кибератаки по света

Служители на НАП отново излизат на протест

Поредно поражение на правителството на Тереза Мей в Камарата на лордовете

Двама загинали при наводнения в Израел и на Западния бряг

Парламентът попълва състава на Антикорупционния орган

Докторантът Златин Златев: Мисля да съдя проф. Русчев

Златин Златев, момчето, което стана докторант по гражданско право в Кеймбридж, след като три пъти е късан на изпит за докторантура в Софийския университет, обмисля да съди проф. Иван Русчев. „Не съм сигурен как ще постъпя, но той на практика ме обижда”, каза Златев.

Както „Труд” разказа, българинът е заминал в Лондон, след като бил уведомен, че не е достоен за докторант на СУ и кандидатствал в Кеймбридж. Историята на Златин удари рекорд по посещаемост в www.trud.bg – до 21 часа я бяха прочели над 122 000 души.

След като приели българина в Обединеното кралство, той изпратил мейл до преподавателите, които го скъсали в София. В отговор получил мейл с адреса на професор Русчев, който го праща да мие чинии във Великобритания. Историята предизвика вчера лавина от коментари в социалните мрежи, както и сред колегите от другите медии.

Във фейсбук бе създадена група “Да поздравим професор Русчев”, която само до обяд бе събрала над 1000 последователи. Участниците изпращаха поздравителни съобщения на мейла на професора, имаше идеи студентите масово да мият чинии. Мнозина споделяха подобни на Златин проблеми в опитите си за академично израстване. Други пишеха, че Златин трябва да е благодарен на СУ, защото оттам са го амбицирали да продължи напред.

Днес професорът отново не вдигаше телефона си.

Във фейсбук имаше и коментари, че отхвърлянето на кандидатурата на Златев в СУ е въпрос на субективна преценка: „Идентична ситуация като с футболните отбори – историята помни подобни случаи, в които родни спецове са отхвърляли играчи като тотално некадърни и същите тези футболисти след години правят звездна кариера в западни отбори и струват колкото бюджета на цялата ни “А” футболна група.”

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.