Борисов: Самоконтролът на туристическия бранш привлича повече туристи, от държавата зависи инфраструктурата

"От държавата зависи изграждане и поддържане на инфраструктурата, а от туристическия бранш – доброто качество на услугите". Това каза Бойко Борисов по време на откриването на Регионално депо за отпадъци село Стожер, предаде „Фокус”.

Премиерът коментира, че проблемът с намаленият брой на руски туристи у нас тази година, се дължи на войната в Украйна, трудното спазване на споразумението за примирие и спиране на военните действия.

Според Борисов санкциите, наложени от ЕС на Русия трябва да отпаднат, но това не се случва. Според него, стимул за туризма у нас е да се повиши качеството на обслужване, което зависи от самия бранш, защото вече има примери как качеството на туристически услуги се коментира в интернет форумите и не е добра реклама за нас.

Борисов смята, че именно самоконтролът на целия туристически бранш у нас е от значение, за да се привличат повече туристи, а от държавата зависи да има добри летища, магистрали, пътища и най-ниските данъци в ЕС. Бойко Борисов даде за пример факта, че близо 40 милиона лева са дадени от държавата и европейските страни за изграждане на регионалното депо в село Стожер, което е обект от ново поколение и е напълно в съзвучие с европейските изисквания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини