Станишев: БСП да предложи теми за национален референдум заедно с местните избори

Обявеното от президента Плевнелиев намерение да поиска референдум за изборното законодателство заедно с местния вот е стратегия на управляващото мнозинство за максимална мобилизация на избирателите им. Това заяви във Варна Сергей Станишев на съвместния семинар организиран от ПЕС и БСП.

„БСП трябва да има своя отговор и да иска разширяване на темите за националния референдум.

Също така може да инициираме поредица от местни референдуми по теми, важни за живота на гражданите.

Това ще ни даде политическа инициатива и ще очертае ясна разграничителна линия между управляващото мнозинство и БСП като единствената опозиция и алтернатива.

Днес сме във Варна – град с толкова много възможности за икономическо развитие и туризъм, престижни училища и университети. Но Варна никога не е била в толкова окаяно състояние, както днес. Трябва да се борим за силна кандидатура за промяна. Портних спечели с 2000 гласа. Във Варна сега нараства безработицата и година и половина правят централните улици.

Има ли някой в тази зала, които не знае, че изборите в Пловдив бяха спечелени с измама. Същото беше и във Велико Търново, в Смолян с какви ли не номера, в това число и с фалшиви лични карти. Трябва да се борим това да се промени, а още повече постиженията на техните кметове не са толкова забележителни.

Ето защо, БСП има възможност да направи важни пробиви на предстоящите избори във Варна, Пловдив и в други големи градове на страната.“

Помните умните и красивите. Днес повечето от тях са в бордове на държавни предприятия, съветници. Ние трябва да се обърнем към мислещите, знаещите и можещите, които споделят нашите ценности и идеи за промяна. Опонентите ще се опитат да пробият в червените крепости.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини