ИДИЛ заплаши, че ще напада изборни секции на парламентарния вот в Ирак

Ангел Кунчев: Около 15-25% от децата у нас са с наднормено тегло

Ремонт на пътния възел при Околовръстното и бул. „България“

С опасност за живота е блъснатата от автобус възрастна жена в Пазарджик

Здравните министри от ЕС се събират на неформално заседание в НДК

Затвярят 15 км от магистрала “Струма” край Дупница Определен е обходен маршрут

Обявяват присъдата на парижкия атентатор Салах Абдеслам

Генералният секретар на ООН: Съветът за сигурност не може да реши международните проблеми в сегашния си вид

Южна Корея спира да облъчва Севера с пропаганда

Вечеря изненада за Макрон в САЩ Френският президент пристига във Вашингтон днес

МВФ прие нови правила за оценяване на корупцията

Франция засилва граничния контрол в южните Алпи

И днес ще е топло и слънчево

The Times: Годеникът на Юлия Скрипал се оказа руски агент Степан Викеев изчезна от социалните мрежи, не отговаря и на обажданията й

Ултрасите и услугите

Увеличават контрола над пътните полицаи

МВР още повече затяга мерките срещу корупцията сред катаджиите, които вече ще имат три нива за контрол докато проверяват шофьорите на пътя. Въпреки че КАТ е преименуван на „Пътна полиция“, хората ги наричат все още катаджии, пише „Преса“.

Всяка една дейност на униформените може да се проследи чрез работните им таблети, джипиеса в служебните коли, а също и чрез камерите, монтирани в тях. В Главна дирекция „Национална полиция“ в София отскоро работи център за мониторинг на автопатрулите, където оператори имат възможност 24 часа в денонощието да следят всички екипи на КАТ в страната, обясни Росен Рапчев от „Пътна полиция“. Освен на централно ниво, подобни системи се изграждат и във всяка дежурна полицейска част, където обаче ще се управляват само нарядите на съответната областна дирекция.

В оперативния център в София благодарение на джипиес системата излиза информация за всяка патрулка, независимо къде се намира тя. Информацията се осъвременява по пет пъти на минута, така че екипът не може да се отклонява от своя район. Освен колите на „Пътна полиция“ в джипиес системата са включени още над 2500 автомобила на МВР, така че те също може да бъдат проследявани.

Има три нива на контрол. Онлайн наблюдението е възможно заради монтираните в патрулките три камери и микрофон. Със записваща техника вече са оборудвани 120 коли на „Пътна полиция“. В МВР смятат, че самото наличие на записваща техника има дисциплиниращ ефект и никой не би си позволил да взема пари като знае, че го записват.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.