Дилов-син: Бареков избра сам да се остракира

"Коалицията „Български демократичен център” продължава да съществува". Това каза пред БНТ говорителят на парламентарната група Любен Дилов-син. Той се опита да обясни промените в партията след разместването на формациите и след преименуването на партията на Христо Ковачки – ЛИДЕР, на „Български демократичен център”.

„Има я коалицията. Просто една от формациите реши да се преоснове, да направи нов политически проект. Групата е цяла, групата си е същата”, обясни Дилов. Той добави, че тепърва ще се решава дали коалицията да продължава да се казва така, както се казва една от партиите в нея.

„Не е имало развод с Николай Бареков. Проблеми в партията му ББЦ доведоха до това, че той ще продължи по друг път. Бареков избра сам да се остракира. Никой не е търсил конфронтация с него”, заяви Дилов.

Той посочи, че много по-важно от това какво се случва в коалицията е това какви закони е предложила тя. По думите му, „формацията е в опозиция и сме подкрепили само няколко важни законопроекта, като сме обяснили защо ги подкрепяме”. Той изтъкна, че в досегашните гласувания в парламента депутатите на коалицията винаги са били единодушни.

„БДЦ не е дала нито един знак за разцепление. Ние даже дадохме знак на Ана Баракова да се върне в парламентарната група”, разкри Дилов и добави, че тя е избрана от гласоподавателите и трябва да се съобразяват с това.

„Нито един от депутатите на ББЦ не е дал повод на Бареков за критиките му. При приемането на бюджета той ги критикуваше за това, че не са подкрепили бюджета, а после, че са го подкрепили. Групата гласува монолитно по всички важни теми. При нас няма политическо номадство”, увери Дилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини