Ръководителят на руския туризъм Олег Сафонов: Задържа се интересът на руските туристи към България Страната ви е предпочитана за нашите граждани, отношенията остават прекрасни, каза председателят на Федералната агенция по туризъм на Русия

“Левски” с Делио Роси и през новия сезон

Финансовите министри от ЕС се споразумяха за реформиране на капиталовите правила на банките

Вулканът Килауеа на Хаваите продължава да изригва

Димитър Радев: Приемането на еврото зависи от икономическото развитие, а не толкова от критериите

Двама бивши служители на френското външно разузнаване са обвинени в шпионаж в полза на Китай

Силната музика предразполага към нездравословно хранене

Аудиенцията на Бойко Борисов при папа Франциск в снимки

САЩ прехвърлят стотици танкове и бронирани машини в Източна Европа

Рок версия на „Шушана“ набира популарност в социалните мрежи

Общинските дружества в Търново реализирали печалба от общо 49 000 лева Данните за първото тримесечие на годината ще се обсъждат на сесия на Общинския съвет

Мъж заблудил трима, че ще им продаде коли и взел капаро

Зам.-министър Вергиния Кръстева: Предизвикателствата пред земеделието и селските райони изискват решения, базирани на научни изследвания

Големите земеподобни планети са приспособени за по-дълъг живот

ЕК предлага нови правила за акцизите върху алкохола

Дилов-син: Бареков избра сам да се остракира

“Коалицията „Български демократичен център” продължава да съществува”. Това каза пред БНТ говорителят на парламентарната група Любен Дилов-син. Той се опита да обясни промените в партията след разместването на формациите и след преименуването на партията на Христо Ковачки – ЛИДЕР, на „Български демократичен център”.

„Има я коалицията. Просто една от формациите реши да се преоснове, да направи нов политически проект. Групата е цяла, групата си е същата”, обясни Дилов. Той добави, че тепърва ще се решава дали коалицията да продължава да се казва така, както се казва една от партиите в нея.

„Не е имало развод с Николай Бареков. Проблеми в партията му ББЦ доведоха до това, че той ще продължи по друг път. Бареков избра сам да се остракира. Никой не е търсил конфронтация с него”, заяви Дилов.

Той посочи, че много по-важно от това какво се случва в коалицията е това какви закони е предложила тя. По думите му, „формацията е в опозиция и сме подкрепили само няколко важни законопроекта, като сме обяснили защо ги подкрепяме”. Той изтъкна, че в досегашните гласувания в парламента депутатите на коалицията винаги са били единодушни.

„БДЦ не е дала нито един знак за разцепление. Ние даже дадохме знак на Ана Баракова да се върне в парламентарната група”, разкри Дилов и добави, че тя е избрана от гласоподавателите и трябва да се съобразяват с това.

„Нито един от депутатите на ББЦ не е дал повод на Бареков за критиките му. При приемането на бюджета той ги критикуваше за това, че не са подкрепили бюджета, а после, че са го подкрепили. Групата гласува монолитно по всички важни теми. При нас няма политическо номадство”, увери Дилов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.