Израел нанесе нови въздушни удари в Сирия

Публикувайте във фейсбук в сряда следобед

Златка се татуира за новия любим

Движението по магистрала „Тракия“ е затруднено заради пороен дъжд

Германската армия ще наема граждани от други страни в ЕС

Косово призова за разследване на твърдения, че Сърбия продава оръжия на терористи

Крадена вода ни продава „Михалково“ АД Въпреки доказаните нередности дружеството продължава своята дейност

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 23 юли 2018

Крадец обрал два апартамента в столичния квартал „Изток“

Убиха инвалид заради 1000 лева (обзор) Жертвата трябвало да плати с парите рампа за количката си

Лондон не иска да плаща сметката за Брекзит Една трета от британците предпочитат Борис Джонсън пред Тереза Мей

Земетресение от 5,9 по Рихер в Иран Близо 130 души са пострадали

Израел спасява „Бели каски“ Около 800 души са прехвърлени през Голаните в Йордания

Борисов с цветя пред паметника на Пети полк в Шумен "Епохата на войните трябва да остане в миналото", каза премиерът

Защитават сградите от радон Полагат хидроизолация и изграждат нови системи за вентилация

Мъж размахва адвокатска карта, сби се с охраната в Съдебната палата

Инцидент между служители на Главна дирекция „Охрана” и посетител на Съдебната палата е станал днес около 8:50 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

При влизането през служебния вход откъм ул. „Алабин“ мъжът се е легитимирал с адвокатска карта, поставил чантата си на лентата за багаж, а самият той е минал през металдетекторната рамка, при което апаратът е подал сигнал за наличие на метални предмети у него. Дежурният служител на ГДО е подал тарелка на посетителя с покана там да бъдат поставени всички метални предмети, които се намират у него, а самият той отново да мине през рамката – процедура, която се прилага по един и същи начин за всички външни лица, посещаващи Съдебната палата. Посетителят обаче е отказал да изпълни тези разпореждания и след като си е взел чантата, се е отправил към вътрешността на сградата, игнорирайки отправените към него покани да се върне и да се подложи на проверка.

След като служител на Главна дирекция „Охрана” тръгва след него, приканвайки го да се върне, посетителят се обръща, хваща служителя за гушата и започва да го души, като едновременно с това сипе обиди. На помощ се притичват трима служители на СГС, които се намирали на коридора в този момент, а след подаден сигнал – и дежурни служители на ГДО. Понеже посетителят продължава да буйства и да сипе закани и обиди към служителите и свидетелите, той е отведен в дежурната стая на съдебната охрана, където са му поставени белезници. Подаден е сигнал до 4-то РУП-СДВР, откъдето са изпратени разследващи полицаи и оперетивни работници, които са поели случая.

Тъй като посетителят е заявил, че срещу него е упражнено насилие, била е извикана линейка и той е откаран за медицински преглед и освидетелстване за състоянието в което се намира и наличието на травми.

Главният директор на Главна дирекция „Охрана” главен комисар Георги Жеков е разпоредил незабавна проверка по случая.

Според Правилника за устройството и дейността на Главна дирекция „Охрана“, служителите й организират и осъществяват охраната и реда в съдебните сгради, както и сигурността на органите на съдебната власт. Главна дирекция „Охрана” организира и осигурява охраната на сградите на Върховния касационен съд, Върховния административен съд, на главния прокурор, на Върховната касационна прокуратура, Върховната административна прокуратура, Националната следствена служба, Висшия съдебен съвет, Министерството на правосъдието, Националния институт на правосъдието, на апелативните, окръжните, административните и районните съдилища и прокуратурите чрез комплексно използване на полицейски сили и сигнално-охранителна техника.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.