1000 чужди бойци идват на 15 април в „Ново село“

Около 1000 чужди военнослужещи ще пристигнат на 15 април за едно от най-големите международни учения, което ще се проведе на полигон „Ново село“ до Сливен, научи „Труд“. От 28 март до 15 април ще се проведе друго голямо учение на същия полигон.

От март традиционно започва период на засилени учения за Българската армия. Той ще продължи до края на ноември. „Българската армия трябва да прави учения и тренировки, защото това е задачата на всяка една професионална армия“, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев. Той допълни, че не може да се прави компромис с бойната готовност, тъй като това би означавало компромис с националната сигурност. В рамките на тренировките трите вида въоръжени сили - сухопътни, военновъздушни и военноморски - ще участват в около 70 учения. Българските въоръжени сили ще бъдат част от над 20 учения в други страни - Гърция, Румъния, Албания, Полша, Германия и Украйна.

Транспортни самолети С-27J Spartan, C160 Transall и C-130 Hercules от армиите на България, Германия, Италия и Франция тренират тези дни разтоварване на контейнери на закритото преди години военно летище до пловдивското с. Чешнегирово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини