Славин - съдията, който освобождава с рок

Всички искат справедливост, а получават болкоуспокояващо. В съдебната зала звучи Painkiller на Judas Priest и влиза многоуважаваният съдия Славин Славчев. Не е ясно какво дело ще се гледа, но е ясно, че ще има много рок. Това, че учи право, не пречи на Славин да се отдава на голямата си страст - музиката. Младият изпълнител, който спечели третия сезон на реалити формата X Factor, вече е готов и с дебютния си сингъл “Ела”. Клипът към парчето показва личния му път от кастингите до сърцата на зрителите, които му осигуриха голямата победа. Славин участва в подбора на кадрите заедно с режисьора на видеото - Кирил Киров-Кико. “Избирахме кадрите заедно с Кико - той е причината те да са подбрани толкова добре и да бъде толкова емоционално”, обяснява пред “Труд” Славин. “Определено финалът беше най-емоционалият ми момент. Имаше и много други силни преживявания, като това да бъда на една сцена с Джо Лин Търнър. Беше много вдъхновяващо, усещах, че съм на 2 сантиметра над земята. Имал съм, разбира се, и тежки периоди - около 2 месеца не се бях прибирал вкъщи. Участието ми донесе най-различни емоции, но като цяло се радвам, че с хората от екипа успяхме да съхраним чувството си за хумор. Това ни поддържаше.”

След шоуто финалистът усеща и промяната. “В едно такова преживяване личността пораства и аз се чувствам така. Озовах се в ситуация, в която трябваше да бъда по-самостоятелн и отговорен към задълженията си. Формата носи бърза популярност, слава, за която изпълнителите обикновено работят много, но е като балон, който се надува. Трябва да се използва набраната скорост.” Точно затова музикантът веднага пусна първата си песен, а вече обмисля и следващия си проект с “Вирджиния Рекърдс”. “Обсъждахме и варианта за дуетно парче със Звезди от “Ахат”, издаде ни Славин, като уточни, че за момента всичко е на ниво преговори.

Въпреки ангажиментите си обаче, рокаджията ще продължи и работата с групата си Century. Момчетата се събрали преди 2 години благодарение на общи познати. “Ние сме преди всичко приятели. Както човек намира време за приятелите, така и аз намирам време за тях и за музиката ни”, продължава Славин. “Всеки се занимава и с нещо друго - един е крупие, друг работи в “Бърза помощ”, трети работи в театъра като сценичен работник - всеки гледа да си изкарва допълнително, защото е много трудно да се печели достатъчно само от рок музика, особено в България, особено с музиката, която ние правим.” Към бандата трябва да се добави и професията на юриста, когато Славин завърши образованието си. “Искам да завърша”, категоричен е певецът и допълва, че се вижда като съдия. Първо, защото мисли, че умее да разграничава справедливостта от неправдата, и второ, защото вижда някакъв романтизъм в тази професия. А ако можеше да взлезе в съдебната зала с музикален съпровод, опредлено щеше да звучи Painkiller на Judas Priest “Ей така, за авторитет”, усмихва се бъдещият съдия.

Според него и рокът си има своите закони, най-важният от които е “да се чувстваш свободен в това, което правиш”. Музиката дава усещането за свобода на Славин. С нея започва денят му. “Ставам с музика. Обичам да се събуждам с някой албум на Steely Dan. Около мен винаги има музика - дали се досещам за нещо, което искам да си пусна или не мога да си изкарам някоя песен от главата. Инетересното е, че не ходя със слушалки, даже нямам. Не слушам музика в движение. Но постоянно нещо звучи в главата ми. Много често съм си мислил колко хубаво щеше да бъде, ако човек можеше да излъчва от себе си музиката, която е главата му, да бъде като в балон от музика.”

Явно Славин излъчва положителна енергия от себе си, защото му се случва непознати да го спират, да му казват “Здравей” и да искат просто да го докоснат. Пишат му и много почитателки, “на които аз имам неблагоразумието да не отговарям. Не успявам да дам по парченце от себе си на всеки, който иска.”

Все пак музикантът вече се раздели с голяма част от себе си - косата. “Още ми е трудно да свикна с промяната”, споделя ни той, но отсича, че има промени, които не би направил “Не бих изневерил на себе си и не бих си сложил обеца на зърното. А за татуировките мисля, че е много по-важно човек да татуира душата си, а това става с преживявания. Хубавото е, че не трябва да се ограничаваш на определена площ.” Така Славин е готов да трупа нови изживявания и да ги дава на феновете си. С рок, който “е жив и носи дух в себе си”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица