Детската "Евровизия" ще е в зала "Арена армеец"

БНТ ще домакинства детската “Евровизия” на 21 ноември в зала “Арена Армеец” в София. До последно на “Сан Стефано” 29 обсъждали 2 варианта за град домакин - Пловдив и София, научи “Труд”. Въпреки амбициите на местната власт под тепетата обаче консултантите на проекта заявили, че в Пловдив няма удобна зала за грандиозното шоу.

Домакинстването на подобен форум излиза около 2 млн. евро, като сумата е приблизителна и зависи от това какво ще поемат спонсорите на музикалния конкурс. В Европа има само 2-3 компании, които организират “Евровизия” - очаква се БНТ да ангажира някоя от тях. Вероятно от БНТ ще поискат и допълнителни средства към бюджета си, за да посрещнат разходите около организацията на надпреварата.
От БНТ уточняват, че зрителите могат да гледат шуото не само по телевизията, но и онлайн. Победителят ще бъде избран от журито и вота на участващите страни в състезанието.
След като през миналата година 14-годишният Винченцо Кантиело спечели конкурса, италианската телевизия RAI първа получи правото да проведе следващото издание.
“Проведохме много разговори с RAI, но за съжаление те не бяха в състояние да проведат конкурса”, обяснява Владислав Яковлев, изпълнителен директор на международния конкурс, цитиран от БНТ.
И понеже на второ място бяха класирани нашите представители Крисия, Хасан и Ибрахим, поканата беше отправена към нашата държавна телевизия.
На официалната страница на международния конкурс junioreurovision. tv вече има информация, че домакин на събитието ще бъде нашата страна, а столицата ни е определена като “града с много имена”.
В детската “Евровизия” могат да участват деца между 10 и 15 г.
За първи път конкурсът е проведен през 2003 г. в Копенхаген, Дания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини