Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25%

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов: Няма прекомерност в процесуалните действия при задържането на Десислава Иванчева

За Гергьовден пускат движението в дясното платно на източната дъга на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ “Тракия” Министър Нанков направи оглед и на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом

Проф. Валери Стефанов: Най-големият враг на масонството са тоталитарните общества В Стара Загора се проведе публична дискусия за свободното зидарство

В Саудитска Арабия затвориха женски фитнес заради “неприличен” видеоклип

Мрежа за трафик на нелегални мигранти е разкрита във Франция

Почина известната руска актриса Нина Дорошина

Апелативна прокуратура – Велико Търново втора по натовареност за 2017 година

Кметът на Търново удостоен с наградата на Министерство на културата „Златен век“ Министър Боил Банов: Велико Търново е град на мислещите и творящите

Арестуваха трима тийнейджъри, ограбили и пребили младеж в Пазарджик

ЕС приветства решението на КНДР да прекрати ядрените си и ракетни изпитания

Раненият от бомбичка полицай: От разпръсналите се стъкла пострада роговицата на окото ми, необходим е по-висок контрол

Гърция наема френски бойни кораби заради засилващото се напрежение с Турция в Егейско море

Тръмп ще посети Великобритания през юли, може да отседне при кралицата в Балморал

Започна плановият годишен ремонт на Пети блок на АЕЦ “Козлодуй”

Редовият социалист не е само да лепи плакати

“С промените в устава на БСП се изземват функциите на редовия член. Не може редовият член само да плаща членски внос и да му се поставят отгоре задачи – да работи, да лепи плакати и т.н.”, каза вчера общинският лидер на социалистите в Кюстендил Катя Янчева.

Целта на тези промени е да централизира властта в партията, споделили на проведени срещи местни членове и симпатизанти и в общинския партиен съвет. До заседанието на партийния конгрес кюстендилските социалисти ще излязат с декларация, за да напомнят, че “все пак БСП е партия на масите, не на елита”, добави Янчева. Според нея крайно време е БСП да престане точно преди избори да прави промени в устава и да търси врага вътре в себе си.

Червената депутатка Мая Маналова пък призова националното ръководство на БСП да оттегли спорните промени в устава, защото нямало да мине без остри дебати в правилата, по които функционира БСП. “Целта е от това заседание / на конгреса – бел.ред./ да излезем като един сериозен опозиционен отбор, който да громи управляващите и присъдружните им партии, и да спечели местните избори. А не да се занимаваме със себе си. Посоката централизация на цялата власт на “Позитано”-20 с търсене на отговорност и разправа с местните структури не е добра. Местните структури ще реагират, те с право ще искат – след като цялата отговорност е тяхна, да имат и достатъчни правомощия. Всичко това ще прерастне в една разправия, която е деструктивна 6 месеца преди изборите”, каза Манолова.

Според нея наистина има нужда от промени в партийния устав, но следва да се направи работна група, която да обмисли детайлно тези промени, да ги обсъди сред всички местни организации. “Ние сме демократична партия, нека и редовите социалисти да могат да си кажат мнението, а не това да се внася направо на заседание на конгреса и да отнеме цялата енергия на партията във вътрешни спорове – вместо в изработването на ясна стратегия как побеждаваме на предстоящите местни избори”, каза червената депутатка.

“Имаме достатъчно силен, нахъсан противник, който се стреми да вземе цялата власт в собствен интерес, против интересите на българските граждани. Нека да воюваме с него, а не да спорим по вътрешнопартийни въпроси”, обобщи създалото се напрежение сред социалистите Манолова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.