Адвокатът на шофьорката от магистрала “‘Тракия”: Предприела е изпреварване, след което споменът й е неясен

Какво да правим с дете, което се буди в 4 ч през нощта

Сърбия трябва да присъства на срещата в София, заяви Вучич

Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите България е на 111 място по свобода на печата в света

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

8 дка свлачището в Оряховец, две къщи не стават за живеене

Две от къщите над които е надвиснало огромното свлачището в село Оряховец вече не стават за живеене, заяви кметът на селото Невен Белчев. Пукнатините в двете двуетажни къщи са огромни, под тях върви свлачищен процес който тръгва от скат на около 15 метра над тях. Пукнатините тръгнали от около седмица но се увеличават с към 10 метра на ден и вече са с дължина към 100 метра и дълбочина от 80 см.Къщите на Койнарови и Карамитеви вече определено са за срутване, опасни са”, казва Белчев.Надеждата му е да се укрепи с помощ от държавата бързо свлачището, за да не повлече свличане и по ската под долните къщи, в които живеят над 20 души.

“Поканихме експерт от Минно-геоложкия институт да направи обследване на място. Доц. Ангелов ще огледа свлачището във вторники ще се прецени дали трябва тези две къщи да бъдат напуснати задължително и как да се укрепи свлачището”, каза кметът на община Баните Райчо Данаилов. Още в събота са връчени протоколи на двете най-застрашени семейства да се евакуират в стаи в кметството в селото. Хората не искат да си напуснат домовете. В кметството има четири стаи, където могат да се настанят, но няма санитарни възли. “Пукна нещо към три часа сутринта и се събудих и осъмнах да слушам какво става, няма живот вече цял живот сме правили тази къща, къде да идем”, редеше Бойко Койнаров. Пукнатините в къщата се отварят постоянно, вратите не се затварят, мазилките капят, нямаме къде да отидем, казват през сълзи и Ангел и Ирина Карамитеви.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.