На 17 юли 2018 да почерпят

Вижте Илиана Раева по бански (МНОГО СНИМКИ)

Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Пловдив посрещна частица от мощите на свети апостол Андрей Първозвани

Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Александра Митева, БАБХ: Наличието на чума бе установено на 23 юни и потвърдено от френска лаборатория

Кметът поздрави бургаски спортисти

Нов данък „Градушка” удря цените на масовите застраховки

Тръмп – Путин, четири часа, които могат да променят света (обзор)

МОН въвежда промени в датите на изпитите след 7-ми клас и ваканциите

Предлагат стандарт „планински продукт“ Обсъждат данъчни стимули за определени региони

Вижте НА ЖИВО как Франция посреща шампионите си (ВИДЕО)

С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

8 дка свлачището в Оряховец, две къщи не стават за живеене

Две от къщите над които е надвиснало огромното свлачището в село Оряховец вече не стават за живеене, заяви кметът на селото Невен Белчев. Пукнатините в двете двуетажни къщи са огромни, под тях върви свлачищен процес който тръгва от скат на около 15 метра над тях. Пукнатините тръгнали от около седмица но се увеличават с към 10 метра на ден и вече са с дължина към 100 метра и дълбочина от 80 см.Къщите на Койнарови и Карамитеви вече определено са за срутване, опасни са“, казва Белчев.Надеждата му е да се укрепи с помощ от държавата бързо свлачището, за да не повлече свличане и по ската под долните къщи, в които живеят над 20 души.

„Поканихме експерт от Минно-геоложкия институт да направи обследване на място. Доц. Ангелов ще огледа свлачището във вторники ще се прецени дали трябва тези две къщи да бъдат напуснати задължително и как да се укрепи свлачището“, каза кметът на община Баните Райчо Данаилов. Още в събота са връчени протоколи на двете най-застрашени семейства да се евакуират в стаи в кметството в селото. Хората не искат да си напуснат домовете. В кметството има четири стаи, където могат да се настанят, но няма санитарни възли. „Пукна нещо към три часа сутринта и се събудих и осъмнах да слушам какво става, няма живот вече цял живот сме правили тази къща, къде да идем“, редеше Бойко Койнаров. Пукнатините в къщата се отварят постоянно, вратите не се затварят, мазилките капят, нямаме къде да отидем, казват през сълзи и Ангел и Ирина Карамитеви.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.