Как бабата на правосъдния министър изпързаля ало измамник и му устрои капан

Бабата на съпругата на правосъдния министър Христо Иванов е устроила капан на телефонни измамници, които се опитали да я ужилят с 2000 лв.

82-годишната Йорданка Коева от Горна Оряховица във вторник била омайвана от мошеници, но тя веднага усетила готвената измама и реагирала хладнокръвно. В злополучния ден непознат мъж се обадил на домашния телефон на възрастната жена и се представил за неин внук, който бил в чужбина. Мошеникът казал, че й изпраща колет с пари, но за да го получи трябва да брои сумата от 2000 лв. Йорданка Коева обаче не се вързала на познатата схема "пари срещу колет", защото има внучка, която носи нейното име и е омъжена за министъра на правосъдието.

Така баба Йорданка разиграла театър на мошениците. Обещала, че ще събере нужната сума и ще я предаде в сряда сутринта. Уговорката била в уречения час да излезе пред дома си на ул."Марин Дринов" 40 в Горна Оряховица и да даде банкнотите на "куриера".
Коева се подготвила добре. Изрязала от вестници фалшиви банкноти и ги надиплила като пачка. След това алармирала местните криминалисти, които незабавно организирали акция и завардили района. На 1 април сутринта пред кооперацията на Йорданка Коева се появил 23-годишният криминално проявен за кражби участник в престъпната схема.

Мартин Картофа бил "мулето", което трябвало да вземе сумата. Вместо бабата обаче той бил обграден от полицаи. Като съзрял ченчегага, Картофа побягнал, а униформените стреляли във въздуха. Заформила се гонка, а докато се опитвал да се изплъзне от преследвачите, мошеникът паднал в канавка и си разбил устата. След минути бил заловен, окован с белезници и отведен в ареста.

При задържането му бил иззет и колетът, който трябвало да предаде на възрастната жена срещу парите. Това бил пакет с размери 20 см/20 см и целият увързан с тиксо. До обяд в сряда кутията не бе отворена, защото е предадена за експертиза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини