Салах вкара 20-и гол с левия крак

“Херта” спря “Байерн” за рекорд

Десетки ранени и загинали при самоубийствен атентат в Йемен

Над 500 души са загинали при бомбардировките в Източна Гута за седмица

Загинал и седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов възложи пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Българският лекарски съюз ще подпише националния рамков договор с НЗОК за 2018 г.

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Глобяват до 800 лв. за унищожен контейнер

800 лв. глоба грози всеки, който унищожи метален контейнер за смет в Русе. Ако гражданин или едноличен търговец посегне на пластмасова кофа за боклук, санкцията е 100 лв. Това предвижда Наредба номер 15 за управление на дейностите с битови, строителни и масово разпространени отпадъци в общината, съобщиха от кметската управа. Целта е да не се унищожават безнаказано съдове за смет и да се замърсяват частни имоти или обществени територии.

Наредбата определя как ще се събират разделно отпадъците от хартия, картон, метали, пластмаси и стъкло. При строителство и незаконно съборени сгради фирмите и собствениците ще почистват и извозват за тяхна сметка. Ако се осуети проверка на РДНСК, глобата е 500-1000 лв. Санкцията ще скочи до 5000 лв. при неизпълнено предписание от граждани, а фирмите ще плащат до 10 000 лв.
М.г. община Русе започна рекултивацията на една от препълнените 2 клетки за твърди битови, производствени, строителни и опасни отпадъци в регионалното депо. Обществената поръчка за над 2 млн.лв. без ДДС спечели фирма “Берус” ООД. Парите бяха осигурени от местния бюджет и събраните отчисления по Закона за управление на отпадъците. Клетка номер 2 светва на червено, след като за 8 г. събира 664 878 т твърди битови отпадъци. Боклукът отговаря на прогнозните количества на проекта, с който е изградено депото.

С откритата инсталация за преработка на строителни отпадъци пък бяха премахнати незаконните сметища. Сепараторът намали таксите за депониране в депото от 24 лв./т на 8 лв. тона. Иначе такса смет в крайдунавския град трябваше да скочи двойно заради отчисленията към екоминистерството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.