Христо Иванов: 28 са съкращенията в Агенцията по вписванията

28 броя се съкращават в Агенцията по вписванията. Това са съкращенията и това са окончателните решения по отношение на Агенцията по вписванията. Това каза министърът на правосъдието Христо Иванов преди заседанието на ВСС, във връзка с излязлата, вчера в медиите информация, че Министерството на правосъдието е планирало от 1 август 2015 г. да закрие Агенцията по вписванията и Централния регистър за особените залози, като ги трансформира в дирекции, съобщи "Фокус".

"Моля да се обърнете внимание, че ние обсъждаме още няколко промени в закони, които ще натоварят Агенцията с нови функции, тоест ние ще я развиваме", обясни министъра. По думите му, вчера с били публикувани предложения за изменения в Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР), които предвиждат подобни нови функционалности. "Наистина няма място за твърдения, че ще се закрива Агенцията.

Документът, който се разпространява в медии, поне 4 -ри пъти съм го обсъждал от парламентарната трибуна. Това е етап от обсъждането. Аз многократно съм казвал, че Министерството на правосъдието се движи с един милион преразход на месец. Това ни е бюджета, с който разполагаме. Това е решение на Народното събрание. Ние трябва да намерим начин да се вместим в този бюджет", зави Иванов.

Той обясни, че правосъдното министерство води напрегнат и интензивен диалог с Министерството на финансите и се обменят документи, в които се съдържат предложения и идеи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини