Бившият външен министър на Сърбия Вук Йеремич: Вучич води тайни преговори с държавния глава и премиера на Косово

Създател на “Новичок”: Това е оръжие за масово избиване на незащитени хора Вил Мирзаянов не очаква отровеният Сергей Скрипал и дъщеря му да се възстановят

Германският министър на икономиката предупреди САЩ да не се опитват да разделят Европа с вносните мита

Екипите на “Аварийна помощ и превенция” са се отзовали на 28 сигнала за паднали дървета и опасни ламарини в София

Зам.-кметът Евгени Крусев: До месец започва ремонтът на столичния булевард “Арсеналски”

Как се прави КЕКС Популярната песен ни дава повод да споделим световни рецепти за сладкиши

Жерар Депардийо даде своя глас за президент на Русия в Париж

Президентът на Сирия Башар Асад посети сирийските военнослужещи в Източна Гута

“Черно море” забрави как се бие

Силният вятър остави три села в Ловешко без ток

ЦИК на Русия: Към 17 ч. избирателната активност за президент е достигнала до 51,9%

Борис Джонсън: Великобритания трябва да се насочи към проверка на богатство, свързано с Кремъл

Моуриньо оплю играчите на “Юнайтед”

Франция не признава изборите в Крим за руски президент

Затруднен трафик в Румъния заради обилни снеговалежи и леден дъжд

Правосъдното министерство за съкращенията: Бюджетът ни е ограничен, действаме прозрачно

Бюджетът на Министерството на правосъдието за 2015 г. е чувствително ограничен и се налага оптимизация на цялостната структура на министерството и на звената към него. Това съобщиха в изявление от правосъдното министерство по повод съкращаването на 700 служители на ведомството.

Вижте цялото изявление на Министерството на правосъдието:

Съобщение

По повод на някои публикации в отделни медии, в които се излагат твърдения, че Министерството на правосъдието непрозрачно работи в посока на закриване на Агенцията по вписванията, Пресцентърът на МП е натоварен да направи следното изявление:

Министърът на правосъдието многократно е коментирал пред Народното събрание и пред журналисти от различни медии, че бюджетът на Министерството на правосъдието за 2015 г. е чувствително ограничен и се налага оптимизация на цялостната структура на министерството и на звената към него. Отговарял е и на въпроси на народни представители, свързани с един конкретен, циркулиращ в медиите документ. Също така нееднократно министърът е заявявал, че се водят разговори с Министерството на финансите и се обсъждат различни варианти за преодоляване на този проблем. В хода на тези обсъждания, които продължават вече няколко месеца и до момента, с Министерството на финансите са били обсъждани различни варианти, разменяни са и документи в рамките на засилена кореспонденция.

В рамките на тази предварителна размяна на предложения и становища, в един предходен вариант действително е обсъждан и вариант за преобразуване на Агенцията по вписване в главна дирекция към МП, но този вариант е бил отхвърлен. Това е очевидно за всеки, след като вчера в Министерския съвет беше гласувано окончателното решение за нейната структура с приемането на промени в Устройствения правилник на АВ, които предвиждат минимални съкращения в агенцията, но същевременно засилване на нейните функции. Ясна индикация за тази тенденция е публикуваният също вчера за обществено обсъждане законопроект за промени в Закона за кадастъра и имотния регистър, който предвижда ускоряване на процеса към преминаване към имотни партиди. Усилено се работи и по промени в Закона за юридическите лица с нестопанска цел, с които се предвижда АВ да поеме и регистъра на тези юридически лица.

Засега все още няма никакви окончателни решения по отношение на ГД „Изпълнение на наказанията“ и на ГД „Охрана“. Усилията на МП за постигане на максимално щадящ за личния състав краен вариант продължават и в момента.

Министерството на правосъдието ще продължава своевременно да комуникира всяко окончателно взето решение. Пресцентърът на МП е готов да организира своевременни отговори на всички въпроси относно политиката на ведомството в даден сектор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.