Бивш шеф на КТБ: Цветан Василев се опитваше да осребри познанствата си с политици

Цветан Василев се опитваше да осребри познанствата си с политици. Това обяви пред bTV бившият шеф на КТБ Любомир Весов. Той попита риторично как голяма част от държавните средства от сферата на енергетиката са концентрирани за определен период точно в тази банка и допълни, че това няма как да е станало без знанието на държавните органи.

"Банката не може да бъде ударена отвън, ако тя е достатъчно стабилна. Тук пръст има модела "КОЙ", зад който е стоял моделът "КТБ" и Цветан Василев, откъдето възникват въпросите защо и как", посочи Весов.

"Интервюто на Цветан Василев може да се определи като фундаментално, но няма да получи Нобелова награда за него. Свидетели сме на банкер, който източва собствената си банка и се опитва да се защити за това. В обясненията му няма не само икономическа, но и правна логика", твърди бившият шеф на КТБ.

Не мога да предполагам кои имена ще изплуват, но смятам, че всички трябва да излязат на бял свят, тъй като вече няма пречка за това след окончателното отнемане на лиценза на КТБ, посочи още Весов на въпрос кои имена ще изплуват от сейфовете на Цветан Василев, който заяви, че при него има конкретни доказателства за политиците, които са се възползвали от баката. В последното си интервю Цветанов заявява, че е имало арогантна атака срещу него, но той не се оплаквал на органите на реда, а предупреждавал шефа на БНБ Иван Искров.

"Наглостта на Искров при изслушването му в комисията в парламента беше голяма. Всеки уважаващ себе си човек би го изхвърлил директно от сградата на Народното събрарние", бе категоричен бившият изпълнителен директор на КТБ.

От този момент е изключително лесно да се оповестят резултатите от проверките в КТБ - има две звена, които смятам, че ще оповестят резултатите - съдът и прокуратурата. И т.нар комисия в народното събрание, която ще персонализира отговорността на държавните структури в КТБ, посочи още Весов.

Трябва да сме наясно, че това, което излиза в медиите, че се отпускат кредити на кухи фирми, аз предполагам, че точно от там ще изскочи заекът. Поне ще се види движението на парите. Следите винаги остават, отсече бившият шеф на банката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини