Омбудсманът: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти Българинът се стяга за патриотични екскурзии за 3 март

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

Радан Кънев: За КТБ предприемаме пожарно законодателство, но трябва да се въздържаме

“На първо място има ситуация, в която пожарно законодателство се налага. Няколко пъти вече за казуса КТБ приехме подобни текстове. Нека да се въздържим от специалните закони”. Това заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев при обсъждането на промените в Гражданско-процесуалния кодекс на първо четене, съобщи „Фокус”.

Той очерта няколко проблема, сред които това, че прокуратурата няма капацитет да се включва във всички дела. „Тя не се справяше, когато трябваше да се явява по всички административни дела. Мъкнеха се прокурори, които не бяха прочели нищо по делото. Ще са необходими драстични нови назначение, изключително голямо увеличаване на разходите. Няма кой да се явява по тези дела. Как се защитава публичния интерес е ясно в сега действащите закони. Общите компетенции са на министъра на финансите. Какво правим? Снемаме отговорността на тези хора, които в момента я носят и им казваме: „Не се притеснявайте”, обяви той.

Кънев попита и как е било решено, че „ключовият страж на обществения интерес на България ще е институция, която се показа като пълен провал в защита на обществения интерес. Колко пъти прокуратурата е забелязала тежки дефицити на длъжностни лица в рамките на гражданския процес.

„Вместо да помогнем на прокуратурата да изпълнява присъщите си функции, й прехвърляме огромен набор от функции, за които няма интегритет да ги изпълнява”, каза още Радан Кънев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.