Трафиканти на хора сгазиха граничен полицай

Трафиканти на нелегални емигранти блъснаха с колата си граничният полицай Александър Райков, съобщиха негови колеги. Това станало по време на автомобилна гонка, след като патрул засякъл две леки коли с хасковска регистрация.

Шофьорите им са от Харманли. Те превозвали нелегални от Турция. Трафикантите не се подчинили на подадения сигнал. Преследващите предупредили по телефона колегите си да блокират пътя.

Край свиленградското с. Сладун Райков застанал на платното, размахал палка, за да спре движещият се с бясна скорост автомобил. Водачът му обаче ударил граничаря и продължил с пълна газ. Трафикантите изоставили двете коли малко след местопроизшествието и изчезнали пеша.

Раненият служител на реда е със строшено дясно рамо и със съмнения за увреждане на лъчевия нерв на ръката. Контузени са още дясното му коляно и лявата ръка.

Полицаят е транспортиран по спешност в Специализираното ортопедично отделение в Пловдив. За щастие животът му не е в опасност. Полицаите по цялата границата са вдигнати на крак, за да издирват избягалите престъпници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини