НАП запорира TV7 и хотелите на Цв. Василев

Вчера Националната агенция за приходите (НАП) запорира дяловете на “Краун медиа” в телевизия TV7, показва справка в Търговския регистър. Блокирането означава, че собственикът не може да се разпорежда с дела си. Запорът е наложен заради предполагаемо публично вземане в размер на 9 768 490 лв., пише в запорното съобщение.

TV7 е поредното дружество, свързано с избягалия в Сърбия банкер Цветан Василев, на което данъчните налагат запор. Ден по-рано това е направено и върху хотелите от веригата “Сана Спейс”, притежание на “Корси маунти ризорт”. В нея влизат четири хотела: “СПА Хотел Хисаря”, част от “САНА Парк” в курорта Св. св.Константин и Елена, “Глициния” в Златни пясъци, “Белмонт” в Пампорово, “Вила Калина” в Банско и къщи в Боженци.

През последната седмица под ударите на данъчните попаднаха също БТК, НУРТС, “Бромак”, “Фина-Ц”, ТЦ-ИМЕ и “Дунарит”. Върху тях също е наложен запор и притежателят им не може да извършва сделки с дяловете и акциите. На практика от шестте фирми, които Цветан Василев опитва да продаде на люксембургското дружество LIC33, запори досега не са наложени само на ГАРБ, “Фърст Диджитъл” и “Авионамс”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини