Михаил Миков: БСП не е търговско дружество

Лидерът на БСП Михаил Миков забрани на социалистите да разглеждат партията като търговско дружество. Според него по места имало партийци, които загърбвали политическите принципи и използвали името на БСП за лични цели.

С цел прекратяване на тези практики и обединение на столетницата преди местния вот Миков мотивира исканите промени в устава, които 48-ият конгрес ще обсъжда и приема днес. Лидерът на левицата е на мнение, че само леви политики не стигат за спечелване на изборите - нужно е и преодоляване на конфликтите в БСП и създаване на ясни правила за социалистите.

"БСП е неоспорима алтернатива на сегашната власт, но доверието към нас на последните избори се срина до историческо ниски нива", обяви Миков. Той призова предстоящият местен вот да бъде тежка отговорност не само за "Позитано" 20, но и за всички структури на партията.

"Най-важното е печелене на доверие от отчаяните, от тези, които смятат, че политиците търсят само власт. Ние трябва да ги убедим, че това не е така", обясни Миков пред делегатите на конгреса в НДК.

Според него кандидатите за кметове тряба да спазват стриктно стандартите за лява политика, които ще бъдат одобрени, но и "вътрешните монолози в БСП да се заменят с конструктивен диалог", "младите хора да не избягат при други партии", "коалициите да са принципни". От думите му стана ясно, че коалициите по места не са забранени, стига да се спазват стандартите за лява политика.

"Време е за една друга, справедлива България", каза Миков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини