Началникът на планинските спасители: Индивидуалната лавинна екипировка навлиза все повече у нас

Започва Великият пост

Лишени от свобода превзеха затвор в Рио де Жанейро

Надраскаха със свастики полското посолство в Израел

Саудитките вече имат право на собствен бизнес

Британски кметове на посещение в Брюксел, искат разговори за Брекзит

Сирийската армия влиза в Арфин Кюрдите искали от Дамаск противовъздушна отбрана срещу Турция

Виктор Орбан обяви Унгария за “последния бастион срещу ислямизацията в Европа”

Ще вали почти в цялата страна

Мистерията с тровене на кучетата в бургаския квартал “Сарафово” се разплита

Почина легендата на “Левски” Павел Панов

Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Красимир Каракачанов: Амбицията ми е докато съм министър да въведем доброволната военна служба

Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

След 3 месеца комисията за КТБ ще бъде готова с публичен доклад

Всички изводи от доклада на комисията ще бъдат публични и ще са готови след 3 месеца. Необходима ни е още информация, която сме поискали от БНБ. Има нужда от още данни за инспекциите на място в КТБ. Това съобщи пред журналисти председателят на временната комисия за КТБ Десислава Атанасова, след близо 4-часовото заседание на комисията, предаде БГНЕС.

От думите на Атанасова стана ясно, че членовете на комисията са формулирали някои въпроси към ДАНС в лицето на председателя й Димитър Георгиев и към директора на Дирекция “Финансово разузнаване” към службата. Представителите на ДАНС са поканени и на следващото заседание на комисията, за да дадат отговори на информация, която членовете на временната комисия за КТБ са поискали от тях.

“Поставихме въпроси, които ще изяснят начина, по който се е събирала, обобщавала и анализирала информация в ДАНС през периода 2009-2014 г. Поискали сме и анализ на нормативната база, така че предложенията ни към парламента, когато комисията приключи работа, да бъдат формулирани с оглед на разширяване на обхвата на определени институции, които наблюдават финансовата и икономическа стабилност на държавата, а и по отношение на контрола”, заяви Атанасова.

Тя отказа да оповести повече подробности от заседанието на комисията, предвид факта, че то бе закрито за медии. “Тази информация ще се събира и ползва изцяло служебно”, добави председателката на комисията. Атанасова поясни, че занапред комисията ще изслуша и Комисията за надзор над независимите финансови одитори, а ако се появяват предложения и одиторската фирма KPMG.

По време на днешното заседание на Временната анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и противодействат на източването на Корпоративна търговска банка в периода 2009-2014 г. бяха изслушани Цветан Гунев и председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.