Андрей Ковачев: Ако Сърбия иска да е част от ЕС, нека зачита правата на българите в страната

Ако Сърбия иска да стане част от ЕС трябва да зачита правата на българите в страната. Това каза пред Фокус Андрей Ковачев. По думите му трябва да се решат както икономическите, така и културните проблеми на сънародниците ни в Сърбия.

„Този въпрос го поставяме многократно на всички нива. Както ние като евродепутати, така и президента Росен Плевнелиев и българското правителство правят това. Има един вид пренебрежение, което е много неприятно от страна на сръбските министри. В конкретен случай един от тях ми каза, че продължаваме все едно и също да говорим по проблема с българските учебници. Естествено, че ще го правим след като продължават да ни лъжат. Аз съм говорил с толкова много посланици за 5 години относно този проблем и постоянно се изтъкват някакви несъществени причини“, коментира още Андрей Ковачев.

Той допълни, че сръбските власти си позволяват многократно да лъжат по проблема с напечатването на учебниците. Това е сага, която продължава толкова дълго и все още не се намира решение, категоричен бе Ковачев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини