Златни и сребърни накити за над 30 000 лв. откриха в бельото на румънка на “Лесово”

Договаряме със Сърбия изграждането на железопътната инфраструктура по Коридор 10

С 50 лева се увеличава стипендията за докторантите

Мариана Коцева оглави Евростат

Отчуждават се части от имоти за модернизация на участък от пътя Калотина – Софийски околовръстен път

Националният център за рехабилитация на слепи е признат за национална представителна организация на хора с увреждания

Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева 36–годишният Саид Селимов мъстил за дъщеря си с юмруци

Постер на порнозвезда увеличи реколтата от зелки на индийски фермер

Предложиха проф. Николай Червенков за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“

Вековните букови гори в „Централен Балкан“ стават част от обект на ЮНЕСКО

Правителството одобри генерал-майор Данчо Дяков за шеф НСО

Министър Ангелкова опроверга „Зелените“: Никога не съм искала спиране на Booking и Airbnb

Подпалиха колата на адвокат в Монтана

Намериха 70 кг тютюн без бандерол в нелегален търговец

Гранати от Втората световна откриха в монтанско село

Шеф Петров: Ако искаме великденското яйце да е бияч, трябва да е домашно

Ако искаме великденското яйце да е 100%-ов бияч, задължително трябва то да е домашно. Лошата новина е, че не всеки може да си достави пресни яйца. Това каза пред TV 7 шеф Петров.

„Има начин да разберем дали купешките са пресни, като изберем тези с блясък. Ако са напукани, по-добре да се откажем от тях, тъй като със сигурност ще се счупят”, обясни готвачът.

Шеф Петров разказа още, че размерът на яйцето също има значение. Идеалното тегло на яйце е между 60-70 грама.

„На дъното на съда за варене трябва да има толкова яйца, колкото е площта на самия съд – съветва шеф Петров. – Когато е сварено – 17 минути, водата, в която го слагаме, трябва да е ледено студена. Слагаме фолио, за да направи вакума и затваряме с чиния, която да захлупи хубаво.”

Шеф Петров гарантира, че ако спазвате неговите указания, всичките ви яйца за Великден ще оцелеят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете