На 25 май 2018 да почерпят

Раздадоха наградите “Аскеер 2018” За цялостен принос в развитието на театралното изкуство отличиха Васил Михайлов

Хазал от “Черната перла” не крие новата си любов Актрисата Ханде Ерчел твърди, че славата не я е променила

100-годишна сграда се срути в Аржентина и уби трима

Николас Мадуро се закле за втория си мандат като президент на Венецуела

Макрон и Путин се срещнаха в Константиновския дворец край Санкт Петербург

Връчват наградите “Аскеер” за постижения в театралното изкуство

Григор Димитров започва с мач срещу Виктор Троицки на “Ролан Гарос” Рафаел Надал среща Александър Долгополов на старта на турнира в Париж

Борисов на приема в Рим: Народите на България и Република Македония са още по-близки

Абитуриентите от училището на Теодосий Спасов се сбогуваха с концерт

Започнаха абитуриентските балове в Благоевград

“Свободна книжарница” на празника в Сливен

Доналд Тръмп: Въоръжените ни сили са в готовност, ако Ким Чен-ун предприеме “безразсъдни действия”

24 май в женския затвор в Сливен: Изложба за Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Двоен поклон пред гроба на Свети Кирил Премиерът Борисов и македонският му колега Зоран Заев заедно почетоха паметта и делото на светите братя Кирил и Методий в базиликата „Сан Клементе”

Шеф Петров: Ако искаме великденското яйце да е бияч, трябва да е домашно

Ако искаме великденското яйце да е 100%-ов бияч, задължително трябва то да е домашно. Лошата новина е, че не всеки може да си достави пресни яйца. Това каза пред TV 7 шеф Петров.

„Има начин да разберем дали купешките са пресни, като изберем тези с блясък. Ако са напукани, по-добре да се откажем от тях, тъй като със сигурност ще се счупят”, обясни готвачът.

Шеф Петров разказа още, че размерът на яйцето също има значение. Идеалното тегло на яйце е между 60-70 грама.

„На дъното на съда за варене трябва да има толкова яйца, колкото е площта на самия съд – съветва шеф Петров. – Когато е сварено – 17 минути, водата, в която го слагаме, трябва да е ледено студена. Слагаме фолио, за да направи вакума и затваряме с чиния, която да захлупи хубаво.”

Шеф Петров гарантира, че ако спазвате неговите указания, всичките ви яйца за Великден ще оцелеят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.