Засилват полицейското присъствие на пътя за празниците

ГД „Национална полиция“ е разпоредила допълнителни мерки за предстоящите Великденски празници. Това съобщи пред „Фокус“ комисар Бойко Рановски, началник отдел „Пътна полиция“. Той заяви, че засилено полицейско присъствие по пътищата ще има през всички почивни дни и особено в дните 9 и 13 април.

„Традиционно Е-79 ще бъде сред най-натоварените пътища, особено в участъка Благоевград – Симитли – Кресна. Другият път, който се очаква да бъде натоварен, е от Симитли през прохода Предела за Разлог и Банско. По-засилено ще бъде движението и на пътя от Калотина до София, както и от Пловдив до Капитан Андреево и от Кочериново до Рилския манастир“, обясни комисар Рановски.

Той допълни, че в София полицейското присъствие също ще бъде засилено, за да може да се осигури бързото и безопасно преминаване през входно-изходните артерии на столицата.

Комисар Ранов каза още, че през празничните дни ще се проведат и две специализирани акции за контрол на скоростта и употребата на алкохол. „Целта е превенция на пътно-транспортни произшествия“, коментира комисар Рановски. Той посъветва хората при възможност да пътуват в светлата част на деня, както и да проявят търпение на пътя.

Комисар Рановски каза още, че по време на богослуженията около храмовете ще има засилено полицейско присъствие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини