Трус от 6,8 по Рихтер удари Папуа-Нова Гвинея

Спасителите от Банско прибраха закъсали девойка и семейство

Турската армия установи контрол над всички селища в района Африн

Майка на 6 деца скубе и бие учителка Поморийският съд разпореди глоба за инцидент в училище

Бинали Йълдъръм: Никой не може да определя бъдещето на Близкия Изток без Турция

Комисар Явор Колев: Увеличава се педофилията в интернет

Стамен Белчев: Каранга пречи на конкурентите Труд

Посланикът на Турция дари апаратура за лечение на деца

Вековна икона на Богородица пристигна от Украйна във Варна

Д-р Джафер с отличие “Здравен политик”

Отстраняват 13 граничари заради издънката на Аерогара София На тяхно място идват служители от Варна и Бургас, каза вътрешният министър Радев

Цветан Цветанов: Да се подготвим за фалшивите новини и спекулации от нашите опоненти Руски дипломати ще се гонят само при заплаха за националната сигурност, каза в Поморие зам.-председателят на ГЕРБ

С кого пие всеки втори в България?

Художник от Търново дари Цветан Цветанов със своя картина

ГДБОП закопча разпространител на филми с насилие над непълнолетни

“Ла Скала” проучва за висша академия в Бургас

Представители на световноизвестния оперен театър “Ла Скала” заявиха интерес да създадат в Бургас висша академия за сценични изкуства. На опознавателна среща с кмета Димитър Николов те са представили своята концепция и потърсили неговото съдействие.

Идеята е на партньорски принцип “Ла Скала”, Общината и Операта в Бургас да подготвят проект, с който да кандидатстват за европейско финансиране. С привлечените средства трябва да се създаде академичен център, който да предлага не университетско обучение, а майсторски класове за вече дипломирани специалисти в изкуството.

В него ще бъде пренесена цялата методология на “Ла Скала” за повишаване и осъвременяване на творческата квалификация в направленията музика, сценография, мениджмънт и танц.

Кметът Николов заяви своята подкрепа за проекта и амбицията да работи за утвърждаването на Бургас като национален център на сценичните изкуства. Представителите на миланската “Ла Скала” подчертаха, че са избрали града заради традициите и чудесната му репутация в областта на операта и балета, но и заради географското му разположение. Те визираха потенциала на академията да привлече на обучение тук специалисти от Гърция, Турция, Русия и като цяло от Изтока. От “Ла Скала” дадоха пример с реализирани през последните три години подобни техни проекти в Букурещ, съвместно с Националната опера на Румъния, и в Рио де Жанейро.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.