Каналджия сгазил полицай за 100 лева

В следственият арест остава 30-годишният Стефан Георгиев - трафикантът на хора, сгазил граничният полицай Александър Райков. Това реши Хасковският окръжен съд.

"Макар че е направил пълни самопризнания, Георгиев може да се укрие, да извърши друго престъпление и дори да избяга от България. Той много добре познава района на границата с Турция край Свиленград", пледира прокурорът Делчо Лавчев

"Съжалявам", бе единствената проронена дума от трафиканта на нелегални емигранти. Според информирани, за да откара от полосата до Харманли група сирийци, Стефан щял да получи 100 лева. Сумата му обещали организаторите на канала. Те все още не са установени и задържани.

На 3 т.м. граничен патрул видял как в шофирано от него "Мицубиши" и "Фолксваген голф", каран от Ангел Илиев, се качват минали незаконно у нас чужденци. Старши полицай Райков и Колегата му Костадин Костадинов спрели с включени светлини и сирена на няколко метра пред каналджиите. Илиев и Георгиев тръгнали с пълна газ и вторият от изброените ударил слезлия вече граничар. Раненият униформен претърпя спешна операция на ръката в специализирана пловдивска клиника.

Два дни след инцидента Стефан Георгиев беше задържан. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено нанасяне на средна телесна повреда. Предвиденото от закона наказание за това престъпление е от 3 до 12 години затвор.

"Въпреки че е направил пълни самопризнания и няма предишни провинения, Георгиев е действал с изключителна дързост. Не само, че не се е подчинил на полицая, но й го е ранил. Случило се е, докато пострадалият Александър Райков е изпълнявал служебните си задължения. Това не е само дързост, но и цинизъм от страна на извършителите на подобни престъпления!" Така се мотивира съдия Филип Филипов, за да наложи най-тежката мярка за неотклонение на 30-годишния мъж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини