Цяла нощ издирват затрупаните работници, още няма следа

Операцията по издирването на оцелели под руините на срутения хотел „Вероника“ в комплекса Слънчев ден продължава. През цялата нощ екипи на „Гражданска защита“ и други специалисти търсят тримата заринати работници с камери и кучета, пише БЛИЦ.

Работниците са били наети за събарянето на стария хотел „Вероника“ на чието място е планирано да се строят жилища. До момента стана ясно, че е извадено тялото на единият работник, който е неразпознаваем. Все още не ясна съдбата на останалите трима, чието издирване продължава и в момента.

Роднините разкриха, че по време на срутването на сградата там са били Тодор Димитров на 46 г., Борислав Асенов на 39 г., Румен Ангелов на 40 г. и Манол Манолов. Шансът да бъдат открити живи е, ако са успели да слязат в мазето при срутването на сградата, обясни областният управител на Варна Стоян Пасев.

На обекта са били 23 души, обясниха колеги на затрупаните. По думите им, всички са работили от 7 – 10 дни там, като са били наемани с хвърчащи договори за по няколко дни. От момента, в който стана ясно за инцидента, телефонът на управителя на фирмата подизпълнител е изключен, каза шефът на „Гражданска защита към общината“ Купен Пашов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини