Мирослав Боршош и Гийом Робер обсъдиха варианти за сътрудничество

Предстоящото откриване на Националния център за книгата (НЦК) към Националния дворец на културата (НДК) беше основният акцент на срещата между директора на НДК Мирослав Боршош и директора на Френския институт в България Гийом Робер.

Мирослав Боршош представи на своя гост пространството, което е отредено за Национален център на книгата. Тук всеки един посетител ще може да се докосне до книги на най-добрите български и чуждестранни автори в денонощната книжарница.

Мирослав Боршош подчерта и основната цел на Националния център за книгата – да предостави необходимата подкрепа на книгоиздатели и автори за издаването на повече и по-качествена литература. Две програми на НЦК вече официално стартираха на 9 март и оттогава започнаха на практика да спомагат за издаването на българска литература у нас и в чужбина. НКЦ поема разходите за печат и превод, като в същото време не налага ограничение за нефинансиране на творбите от други програми.

Срещата на директора на НДК и директора на Френския институт у нас се провежда непосредствено преди предстоящото посещение на Мирослав Боршош в Париж, където предстоят редица срещи на най-високо равнище за постигане на двустранно сътрудничество при обмен на културни продукти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини