Близо 1500 души са преминали през спешното на Пирогов от петък до тази сутрин

От петък до тази сутрин през „Пирогов” са преминали близо 1500 души. Това каза Мария Пойразова пиар на УМБАЛСМ „Пирогов”, по време на брифинг във връзка със случаите на пациенти приети в болницата по време на великденските празници, цитирана от Фокус. „От тях са хоспитализирани близо 200“, поясни тя.

Пойразова обърна внимание на случай с моторист, който е счупил таза и двете си ръце. „Състоянието му е стабилизирано“, уточни тя. Пойразова посочи, че през детската травматология са преминали 151 деца, от които 30 са хоспитализирани.

„Може да се открои случай на дете със счупване на дясната подбедрица, след като машина за обработка на почва го е захванала. В момента е в добро състояние“, коментира тя, като посочи друг случай, който е с 5-годишно момче с ухапване от куче в следствие, на което ръката му е счупена на 3 места. „Детето е прието на третия ден от ухапването. Сега е добре“, информира Пойразова. Тя съобщи и за 9-годишно момче, скиор от Банско, което си е счупило лявото бедро. „И трите момчета са добре към момента“, заяви тя. Пойразова каза, че през токсикологията на болницата са премианали 3-ма пациенти. „На 16-годишно момче с над 1,8 алкохол. Постъпил е също така 43-годишен мъж с 2,3 промила алкохол, който е открит от случайни хора. Другият случай на пациент постъпил в болницата е на 67-годишен мъж, който е приет с 2,27 промила алкохол “, каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини