„Марек Ивкони“ защити титлата във волейбола

Волейболистите на „Добруджа 07“ изпуснаха да влязат в историята с първа титла на тима в мъжкото първенство след 2:3 (-23, 22, 16, -23, 9) срещу „Марек Ивкони“ в собствената си зала в Добрич. Така тимът от Дупница защити трофея с 3:2 победи във финала, а губеше с 0:2 в серията.
Домакините бяха сочени за фаворити в мача, но опитът на гостите се оказа решаващ фактор. Газ в амбицията на играчите от „Добруджа 07“ даде ентусиазираната публика от над 2000 души, изпълнила трибуните. В духа на еуфоричната атмосфера на мачовете на националите в Световната лига настроението в залата вдигаше дижей Теди Джорджо, духов оркестър подсили усещането за истински празник. Воденият от треньора Найден Найденов тим на „Марек Ивкони“ обаче угаси еуфорията на домакините в битка с много емоции и обрати.
Такива се очакват още повече в турнира за купата на България от 20 април, в който блясък на отборите ще дадат наши волейболисти от чужбина. Двата тима са фаворити и в този турнир, като едната група е отново в Добрич, а другата – в Сливница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини