Борисов спря назначението на нов шеф във “Флотски арсенал”

Министър-председателят Бойко Борисов е наредил да бъде спряно назначението на нов управител в “ТЕРЕМ КРЗ - Флотски арсенал” Варна и да бъде възстановен досегашният шеф Георги Стойков. Това стана след среща на премиера с представители на недоволните работници от военния кораборемонтен завод.
Борисов изслушал доводите на протестиращите, които два дни подред стачкуваха и блокираха пътя Варна-Белослав и Аспаруховия мост. Според работниците премиерът напълно възприел техните доводи.

Срещата се е провела в София, в присъствието на министъра на отбраната Николай Ненчев и представители на Съвета на директорите на холдинга ТЕРЕМ.
Министър-председателят разпоредил на изпълнителния директор на ТЕРЕМ Огнян Чалъков и на председателя на борда на директорите да възстановят Георги Стойков на поста му, тъй като аргументите за смяната му изобщо не били убедителни.
На 8 април съветът на директорите на ТЕРЕМ реши да замени досегашния директор Георги Стойков със Савин Попов. Последният все още не е вписан в Търговския регистър, като това се очаква да стане до края на тази седмица.

Попов все пак ще бъде началник на кораборемонтния завод за няколко дни, тъй като съветът на директорите на военния холдинг ще се събере да назначи отново Стойков в понеделник, научи “Труд”.

Във вторник и сряда над 400 служители на “Флотски арсенал” отказваха да работят в знак на протест и настояваха Стойков да остане на поста си, защото извел предприятието на печалба. Те определяха назначението на Попов като политическо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини