Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Фандъкова: В началото на юни почват ремонтите в столицата

Извинявам се предварително за неудобството, което хората ще изпитат по време на основните ремонти, които трябва да завършат до началото на учебната година. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на представяне на предстоящите пътни ремонтни, цитирана от Фокус.

„Ще започнем основните ремонти в началото на юни, за да има проходимост на града. Ще се стремим да не блокираме два съседни булеварда и да създадем по-малко неудобство у гражданите на София”, заяви Фандъкова.

„Към този момент се работи в наземния участък на бул. „Черни връх”, който трябва да бъде завършен до края на август месец. Ще започнем и строителството на кръговото движение на „Руски паметник” и ще съобразим това с изграждането на естакадата на бул. „Ив. Ев. Гешов” и бул. „България”, допълни кметът на столицата.

„На 20 април започва ремонта на бул. „ Цариградско шосе” от Околовръстен път до моста на р. Искър. Ще ремонтираме изцяло участъка от „4-ти километър” до алея „Яворов”. През лятото предвиждаме да започнем ремонтните дейности на бул. „ Ал. Дондуков”, включително и на тротоарите, защото са в много лошо състояние. Няма да променяме вида на бул. „Ал. Дондуков”, на местата, на които има паваж, той няма да бъде подменян с друг вид настилка, но ще се положат беззаставни релси – за по-безшумно предвиждане у удобство на жувущите в близост”, каза още Йорданка Фандъкова.

През месец юни ще започнат ремонтните дейности на кръговото движение на „ Руски паметник” и на участъка на бул. „Тодор Каблешков” до бул. „ Цар Борис 3-ти”, както и на бул. „ Монтевидео” в квартал „Овча купел”. Ще се ремонтира й улица „Княжевска”. Мостът на „Захарна фабрика” е в изключително тежко състояние – падат бетонни отломки от него, той ще бъде реконструиран изцяло”, допълни Фандъкова.

По думите й са към края на програмата за ремонтирането на мостовите съоръжения. „Мостът на бул. „Владимир Вазов”, на него ще се отремонтират 9 мостови съоръжения, както и моста над улица Витиня.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете