Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Миков: Ще внесем в Конституционния съд дълга за 16 млрд. лв.

БСП е готова с искането до Конституционния съд за дълга от 16 млрд. лв. Със започването на парламентарната сесия то ще бъде предложено и на други парламентарни групи да го подкрепят. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков след заседание на Изпълнителното бюро на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Искането за обявяване на противоконституционен закона за ратификация на договора с 4 банки ще бъде предоставено и на АБВ, за да им дадем възможност да се коригират, каза Миков по повод непоследователната позиция на АБВ при гласуването на дълга.

“Около България се развиват процеси, в които българското правителство се държи неадекватно. Заобикалянето на България с газовите трасета е повече от тревожно. Не трябваше от Русия да научаваме, че от 2019 г. ще бъде спряно газоподаването през Украйна. Това трябваше да научим от нашето правителство”, заяви Миков. Той подчерта, че страната ни ще се превърне от транзитираща страна в търсещ потребител на синьо гориво.

През предстоящия политически сезон БСП ще поднови искането за въвеждане на прогресивно подоходно облагане. “За нас е важно да бъдем чувани от гражданите, а това ще стане, когато поставяме проблемите, които са важни за тях”, каза лидерът на БСП.

По повод намеренията за промени в конституцията и разделянето на две камари на ВСС, Миков коментира, че така ВСС съвсем ще се капсулира и всяка от гилдиите в него ще се затвори още повече. Той подчерта, че е изумен от днешното твърдение на вицепремиера Румяна Бъчварова, че с промените се цели във ВСС да влязат нови хора. Ако конституцията се променя, за да се вкарат нови хора на мястото на тези, които са назначени от предишното правителство на ГЕРБ, ние няма да подкрепим такива промени, заяви Миков. Той уточни, че опозицията ще изчакат писмено текстовете за изменение на основния закон и тогава ще излязат с подробна позиция.

“Българската позиция по повод 100 години от арменския геноцид трябва да бъде подготвена в Народното събрание. БСП е готова да участва в подготовката й като се съобрази с позицията на другите страни в Европа и тази на ЕС. Ние трябва да държим и на нашите добросъседски отношения с южната ни съседка”, каза Миков в отговор на въпрос на БГНЕС каква трябва да бъде българската позиция по повод годишнината.

Миков коментира, че за плана “Юнкер” България е като доведено дете. Председателят на БСП уточни, че очевидно сме имали прекалено големи очаквания. Прегръдките в Европа не водят до някакви промени за гражданите у нас, каза още Миков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете