Президентът Радев поздрави културни дейци и представители на българската общност в Москва по повод 24 май

Лондон си затваря очите за мръсни пари Депутати зоват Мей за мерки срещу активи на Кремъл на Острова

Хасан Рохани: САЩ не могат да решават за Иран

Главният архитект на София Здравко Здравков пред “Труд”: Волята на съда е да наруша закона НАГ не позволява да се строи небостъргач върху градинка в “Стрелбище”

Лавров: Наесен се очаква да започнат преговори за създаване на зона за свободна търговия между Евразийския икономически съюз и Индия

Любо Пенев отпадна за пост в ЦСКА

Сръбският премиер заяви, че целта на страната й е да се присъедини към ЕС въпреки призивите на министъра на отбраната за промяна на политиката

Италианската популистка коалиция предлага юриста Джузепе Конте за премиер

Лесбийка президент на САЩ? Засега само на кино Политическа комедия на “Нетфликс” вкарва Дженифър Анистън и гей секса в Белия дом

Премиерът Зоран Заев не се отказва от името “Илинденска Македония”

Вижте акцентите от броя на “Труд” във вторник, 22 май 2018

Словенската полиция е намерила трима нелегални мигранти, скрити в български камион

Джина Хаспъл положи клетва като директор на ЦРУ

Възрастни съпрузи починаха в един и същи ден след 61-годишен брак

3,7 млрд. лева държат инвестиционните фондове Местните управляват 1,34 млрд. лева

Община Карлово спечели делото за “Кармазъ джамия”

Роман Абрамович

Община Карлово спечели делото за “Кармазъ джамия”, след като Върховният касационен съд (ВКС) окончателно отхвърли претенциите на Мюсюлманското изповедание по делото за терена, на която тя е била построена. Новината съобщиха кметът на родния град на Васил Левски д-р Емил Кабаиванов и адвокат Тодор Димитров, защитаващ интересите на община Карлово по това дело и по другото за “Куршум джамия”.

“Претенциите на Мюсюлманското изповедание за терена “Кармазъ джамия” – зелената площ, намираща се северно от Народно читалище “Васил Левски 1861″ в Карлово, са отхвърлени от Върховния касационен съд и делото е окончателно приключило в полза на общината”, съобщи кметът д-р Кабаиванов. “След като Мюсюлманското изповедание заведе редица такива дела за собственост, налице е първото такова, приключило в България и спечелено в полза на община Карлово. Делото за “Кармазъ джамия” е с влязло в сила съдебно решение, с което ВКС отхвърля една от тези претенции и Мюсюлманско изповедание няма да стане собственик на част от централния площад “20 юли” в Карлово”, допълни адвокат Тодор Димитров.

Наетият от община Карлово юрист уточни, че към настоящия момент част от делата, водени от Мюсюлманско изповедание, са спрени, за да се съобразят с Апелативен съд-София относно твърдяно правоприемство, а друга част все още са в ход.

“От правна гледна точка това най-малкото е противоречива съдебна практика. От една страна имаме делото “Кармазъ джамия”, което е приключило с влязло в сила съдебно решение от ВКС, а от друга страна е делото “Куршум джамия”, което е спряно и чака решението на Софийския апелативен съд”, коментира адвокат Тодор Димитров.

“Трябва да имаме вяра в българското законодателство и в решението на българския съд по делото за “Куршум джамия”, декларира обаче кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.