Американският научен център в София празнува 10-годишен юбилей в НДК

На 24 април (петък) от 18:00 ч. в зала 7 на Националния дворец на културата (НДК) Американският научен център (АНЦС) в София отбелязва своя 10-годишен юбилей с традиционната годишна лекция “Юджийн Скайлър” (Eugene Schuyler).

Събитието е под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, а специален гост-лектор на Американския център е д-р Филип Димитров - министър-председател на Република България (1991-1992), посланик на Република България в САЩ (1998–2002) и посланик на ЕС в Република Грузия (2010-2014 г), а лекцията е озаглавена “Western Values Twenty-Five Years after the Fall of the Wall“.

ПОВЕЧЕ ЗА АМЕРИКАНСКИЯ НАУЧЕН ЦЕНТЪР В СОФИЯ (АНЦС)

Мисията на Американския научен център в София е да разпространява и насърчава научните изследвания в областта на хуманитарните и социалните науки в контекста на България и съседните ѝ държави (Албания, Косово, Македония, Румъния, Сърбия, Черна гора). Важна част от мисията на Центъра е създаването на връзки между учени и институции от Северна Америка и Югоизточна Европа. В ролята си на международна академична институция, АНЦС се стреми да оказва помощ на югоизточните и западните учени по примера на други отвъдокеански научни центрове, които съдействат за изследвания в хуманитарните и социалните науки в страната домакин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини