Осъдиха посредник за регистрация на коли

Платен посредник за бърза регистрация на автомобили в Пътна полиция - КАТ в Русе отнесе 6 г. затвор условно с 3-годишен изпитателен срок от районния съд за заплашен полицейски инспектор. С.Т.И. се заканил публично на униформения служител от група "Регистрация и отчет на пътните превозни средства и собствениците им" заради отказаната му административна услуга. Решението може да се обжалва пред окръжния съд.

Скандалът избухнал заради въведения нов ред за регистрация на автомобили. Всеки от опашката вече може да подаде документи само за една кола на ден и трябва да чака кога ще му излезе предварително даденият номер. Посредникът се изнервил, че на гишето не го обслужили заради натрупаните заявки и се развикал "Ще дойда довечера у вас и ще те скъсам". Той бил укротен едва когато полицаи го отвели да дава обяснения.

Допреди година всеки от опашката за регистрация на автомобил можеше да не чака срещу 50 лв. за "експресна услуга" на посредници в салона. Те регистрираха без ред по 10-15 коли дневно за 2-3 дни. След съмнения за корупция и привилегировани клиенти в КАТ беше въведена нова система. "Административният капацитет на сектора позволява да се регистрират средно по 60-70 автомобила на ден", напомниха от ОДМВР в крайдунавския град.

Регистрацията е на три гишета и отнема различно време. На първото работно място за отпечатване на заявления минават всички клиенти за деня. На второто се правят първоначален технически преглед и идентификация на автомобилите, които не позволяват да се обслужват повече. На третото работно място е регистрацията, където се обработват средно по около 90 заявления на ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини