Фандъкова: Децата са най-голямото ни богатство, нека сме внимателни към тях

Децата са най-голямото ни богатство и трябва да бъдем внимателни към тях . Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, по време на деня на отворените врати, който се провежда в поделение "Дружба" на Столичния автотранспорт.

„Много се радвам, че виждам толкова много деца тук, защото кампанията по безопасност на движението е, за да покажем още веднъж на шофьорите, че децата са най-голямото ни богатство и трябва да бъдем внимателни към тях”, заяви кметът Фандъкова.

"Децата знаят по-добре правилата за движение от нас. Ние правим всичко възможно да ги научават в естествена среда", посочи Фандъкова. Тя отправи апел към всички водачи на автомобили да спазват стриктно правилника за движение. "Инициативата е много хубава. За мен е много важна и безопасността на пътниците в градския транспорт, за това от миналата година правим тази мащабна кампания за подмяна на автобусите", каза още кметът Фандъкова.

От 11 май пускаме 29 нови автобуса по линиите на градския транспорт, които в момента са в гаража и се подготвят, каза Фандъкова. "Те ще се движат по линия 94 и 213. Вчера дойдоха и последните 11 автобуси от общо 126, които закупихме със средства от Оперативна програма "Околна среда", посочи кметът Фандъкова. По думите ѝ има стартирана процедура по закупуване на нови 110 автобуса, които ще бъдат единични и са предвидени за различни линии. "Това е важно не само заради безопасността и удобството, но и да намаляваме вредните емисии във въздуха. Това е важна задача с оглед на климатичните промени, които настъпват", допълни Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини