Вътрешният министър Румяна Бъчварова: Сигналът за бебето е подаден от болница Токуда

Сигналът е дошъл от болница „Токуда”. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването „Неделя 150” по БНР във връзка с драмата с акушерката, пребила бебе в столична болница.

„Нека да изчакаме разследващите да установят защо е забавянето, но мисля, че не става въпрос за умисъл, а просто за идентифициране на проблема, който е съществувал. За съжаление, тук дори и институциите са безсилни и по този повод по-скоро трябва да се обърнем към себе си и към хората около нас”, посочи Бъчварова.

По думите й, камерите със записа от побоя са охранителни и не са свързани с МВР. „Записите от тях са били иззети по този конкретен случай. Самият факт, че с такъв потрес се отнасяме към този случай, показва, че той наистина е прецедент в момента. Това ще ни накара тогава, когато изясним всички конкретни обстоятелства по него да помислим още допълнителни мерки за сигурност”, подчерта вицепремиерът.

„За съжаление, престъпността има такъв елемент, който е свързан с особености на личността, които много трудно могат да бъдат предвидени”, добави Бъчварова. Тя обясни, че този случай е абсурден, защото противоречи на морала и на нормите на професионалната етика, но трябва да се помисли за това как такива случаи да бъдат неутрализирани с превантивни мерки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини